Görüş Bildir
Haberler
Mültecileri Böyle Savundu: ‘Türkiye Sorumluğu Yerine Getirdi ve Kapıları Açtı’

Mültecileri Böyle Savundu: ‘Türkiye Sorumluğu Yerine Getirdi ve Kapıları Açtı’

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Malatya’da düzenlenen ‘Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları’nda açıklamalarda bulundu. Ersoy, “Bizim için hadise şuydu; tecavüze uğramak durumunda olan komşumuzun kızının zilimize basması, ‘O kapıyı açmam’ diyen var mı? Türkiye o sorumluluğu yerine getirdi ve o gün kapıları açtı.” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Suriyeli garibanların tepesine yağdırılan misket bombalarına inanın hiç dahlimiz olmadı’

‘Suriyeli garibanların tepesine yağdırılan misket bombalarına inanın hiç dahlimiz olmadı’

Irak ve Suriye’de yaşanan savaşlara değinen Mehmet Ersoy, mülteciler için ne BM’nin ne de başka devletlerin elini taşın altına koymadığını söyledi.

Ersoy’un ANKA’da yer alan açıklamaları şu şekilde;

“Irak ve Suriye’ye demokrasi getirmek o insanları özgürleştirmek istediler. Sanki dünyanın bütün diktatörlerini devirdiler, her tarafa demokrasiyi getirdiler sadece Irak, Suriye kaldı. Hemen yanlarındaki başka diktatörlükleri hayatları boyunca hiç görmediler ve bir iç savaş başladı. 

Suriyeli garibanların tepesine yağdırılan misket bombalarına inanın hiç dahlimiz olmadı. Hiçbir günahımız yok. Akın akın insanlar yaşanmaz hale getirilen ülkelerinden kaçacak yer aradılar. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu sorunu gördük ve uluslararası camiaya, BM’ye çağrı yaptık. Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturalım, savaştan kaçan insanların Suriye toprakları içinde bir yerde tutalım dedik. Ne BM ne uluslararası kamuoyu ne uluslararası camianın önde gelenleri, savaşın gerçek sorumluları, bombaları bizzat oraya yağdıranlar, kendi şehirlerinde insanları yaşayamaz duruma getirenler son derece ilgisiz kaldılar. Bu teklifimize yanaşmadılar.'

‘Tecavüze uğramak durumunda olan komşumuzun kızının zilimize basması, ‘O kapıyı açmam’ diyen var mı?’

‘Tecavüze uğramak durumunda olan komşumuzun kızının zilimize basması, ‘O kapıyı açmam’ diyen var mı?’

'İnsanlar sınırımıza dayandı. 10 bin kilometre uzaktan gelmediler, yüzyıllarca birlikte yaşadığımız, aynı medeniyet ve kültür değerlerini paylaştığımız insanlardı. Kapımıza dayandılar, bizim için hadise şuydu; tecavüze uğramak durumunda olan komşumuzun kızının zilimize basması, ‘O kapıyı açmam’ diyen var mı? Türkiye o sorumluluğu yerine getirdi ve o gün kapıları açtı.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

Ne kadar onurlu bir yaklaşım. Keşke aynı duyarı ülke hortumlanırken, uyuşturucu baronları cirit atarken de gösterseniz.

mertens

Verdiği örneğe bak Allahım sabır ver. Sırf bu mülteci politikası yüzünden iktidarı kaybedecekler

Sananekiadımdan

O sırada kapımızı çalanlar: Palajda kadınları çekeyim, parkta çocukları çekeyim, taşla kız öldüreyim, kızları taciz edeyim...