Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen İlk Kez Duyacağınız, 17 Farklı Ülkeden 17 Farklı Tuvalet Kültürü!

etiket Muhtemelen İlk Kez Duyacağınız, 17 Farklı Ülkeden 17 Farklı Tuvalet Kültürü!

perperakis
11.04.2017 - 00:08

Tuvalet kültürü diye bir şey var gerçekten. Yurt dışına çıkanlar bilir, her gittiğiniz ülkenin tuvaletinde farklı şeylere rastlarsınız ve garipseyeceğiniz birçok şey görürsünüz. Örneğin; kiminde tuvalet kağıdı, kiminde taharet musluğu yoktur.

Hal böyle olunca, biz de ülkeden ülkeye değişiklik gösteren tuvaletteki farklılıkları sizler için derlemek istedik.

İlginç bir içerik geliyor, umarız beğenirsiniz.

Kaynak: http://www.lifebuzz.com/toilets/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küba

1. Küba

Küba'da kamuya açık tuvaletlerde, tuvalet kağıdı bulunmuyor ve siz siz olun evden dışarı çıkarken mutlaka yanınıza bir tuvalet kağıdı alın. Gün içinde illa ki lazım olacaktır.😁

2. Fransa

2. Fransa

19. yüzyılın sonlarına doğru, Fransa'da yaklaşık 1200 tane açık hava tuvaleti varmış. Şu anda ise aktif olarak kullanılan sadece bir tane açık hava tuvaleti var ve geri kalan hepsi yıkılmış.

3. Japonya

3. Japonya

Japonya'da tuvalete gidildiğinde dikkat edilmesi gereken şey oldukça farklı. Burada önemli olan şey tuvalete hangi yönde oturmanız gerektiği ile ilgili alakalı. Her türlü tuvaletinizi yaparsınız tabii ama sizden sonra tuvaleti kullanacaklar için kötü bir vaziyette kalmasa daha iyi. Hem ne demişler; ''Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırak.''.😁

4. Meksika

4. Meksika

Meksika'da tuvalet kağıtlarını tuvaletin içine atmanız kesinlikle önerilmiyor çünkü kanalizasyon sisteminin iyi olmamasından dolayı, tuvaletin içine atılan tuvalet kağıtları tuvaletleri tıkıyor ve çok zor açılıyor.

5. İsveç

5. İsveç

İsveç'te halka açık olan tuvaletler, para ile iş yapıyorlar. Türkiye'de bu duruma çoktan alışmıştık ama yurt dışında çok aşina olduğumuz bir uygulama değildi bu. Hele ki İsveç'te hiç beklemiyorduk, ne yalan söyleyelim.😁

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çin

6. Çin

Çin'deki durum çok acayip. Yıl 2017 oldu ama birçok yerde tuvaletler fotoğrafta gördüğünüz şekilde. Oldukça ilkel yani. Kazılan çukurlara tuvaletlerini yapıyorlar ve tuvaletler inanılmaz pis.

7. Rusya

7. Rusya

Rusya'da da durum Çin'den farksız açıkçası. Çoğu bölgede tuvaletler istenilen düzeyde değil. Gördüğünüz gibi kötü durumda olan birçok tuvalet var ve bazı bölgelerde, aynı Çin'deki gibi, hala çukur kazılarak tuvaletler yapılıyor.

8. İskoçya

8. İskoçya

İskoçya'daki tuvalet kültürüne, şu ana kadar saydıklarımızın içinden en tuhafı diyebiliriz. Şöyle ki; siz tuvaletteyken birisi kapınızı çalıp bir anda içeri girebilir.😁 Şaşırdınız değil mi? Tabii bu olay bir ihtiyaç doğrultusunda yapılıyor, yani kapınızı çalan kişi muhtemelen sizden bir şey isteyecektir. Örneğin; peçete.

9. İspanya

9. İspanya

Şöyle bir manzara ile karşılaşıldığı zaman hangisine tuvalet yapılacağı ile alakalı küçük bir ihtimal olsa da kafa karışıklığı olabilir. Olur da İspanya'ya gideceğiniz tutarsa, öncesinde dersinize iyi çalışın ve sıkıntı yaşamayın.

10. Antarktika

10. Antarktika

Antarktika'da tuvaletlerdeki sıkıntıdan ziyade başka bir durum söz konusu. Bölgede kanalizasyon sistemi yeterince gelişmemiş durumda. Bu yüzden de atıklar okyanusa akıyor ve çevre kirliliğine yol açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İrlanda

11. İrlanda

Araştırmalara göre İrlandalılar halka açık tuvaletleri kullanmaktan hoşlanmıyor. Tuvaletlerin pis olduğunu düşünüyorlar ve olabildiğince kendi evlerindeki tuvaletleri kullanmaya özen gösteriyorlar.

12. Güney Kore

12. Güney Kore

Güney Kore'de ise tuvalet çalışanları genelde kadın. Diyeceksiniz ki, ''E ne var bunda?''. Ancak, sizin de bildiğiniz gibi Türkiye'de tuvalet çalışanları genelde erkektir ve bu durum dünyadaki çoğu ülkede geçerli.

13. Brezilya

13. Brezilya

Meksika'dakine benzer bir sıkıntı da Brezilya'da mevcut ve ülkenin kanalizasyon sistemi çok iyi durumda değil. Özellikle tuvalet kağıdı gibi gideri tıkayıcı maddeleri tuvalete atmaktan uzak durun ve olası bir sıkıntının oluşmasına izin vermeyin.

14. Hindistan

14. Hindistan

Hindistan'ın %53'ünde tuvalet bulunmuyor. İnanılmaz ciddi bir oran bu ve ülkenin genelinde gözle görülür bir şekilde tuvalet hatta temizlik sıkıntısı mevcut, çünkü insanlar tuvalet olmadığından dolayı, fotoğraftaki gibi, herhangi bir yere tuvaletlerini yapabiliyorlar.

15. Mısır

15. Mısır

Mısır'da halka açık alanlarda tuvalete gitmek istediğiniz zamanlarda yanınızda mutlaka cüzdanınızı da bulundurun. ''Niye?'' diye soracak olursanız; tuvalet kağıtları paralı da ondan.😁 Ya da yanınızda tuvalet kağıdı ile gezin, hangisi kolayınıza geliyorsa.😁

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ukrayna

16. Ukrayna

Sıradaki ülke Ukrayna; fakat ülke genelinde olan bir sıkıntıdan bahsetmeyeceğiz bu sefer. Ukrayna'daki yetimhanelerde, çocuklar tuvalet yerine kazılan çukurlara tuvaletlerini yapıyor. Fotoğraf çoğu şeyi açıklıyor ve görüntü gerçekten de içler acısı.

17. İzlanda

17. İzlanda

Son olarak İzlanda'dan bahsedeceğiz ama diğerlerinin aksine eğlenceli bir bilgi ile geliyoruz. Güzel bir şekilde son verelim içeriğe öyle değil mi?😁 Ülke genelinde, halka açık olan erkekler tuvaletinde, tuvalete eğlence katmışlar. Örneğin; pisuvarların içine anonim erkek fotoğrafları koymuşlar ve tuvaletinizi bu fotoğrafların üstüne yapıyorsunuz. Kabul edelim ki tuhaf ama yaratıcı.😂

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
881
340
157
103
91
68
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gencadam

herhalde hindistan da doğan çocukların hastalıklı 2 başlı 3 bacaklı olmasının en büyük sebebi bu

portside

Onun sebebi, özelikle Güney Hindistan'da akraba evliliğinin çok yoğun olması. Tabi buna 1.5 milyarlık nüfusu ve hızlı doğum oranını da eklediğinde genetik bo... Devamını Gör

Çağdaş Oğan

18. TÜRKİYE de insanın ağzına sıçıyorlar, hala götten ayrılmıyor millet....

II for freedom

Size ev tuvaletlerinin tarihini anlatayım. Gülmeyin:)) İlk kez İngilterede zengin malikanelerde kurulmuş modern ev tuvaletleri. Londrada herkes tuvaletini d... Devamını Gör

II for freedom

Sonra fakir mahallelerde bile tuvaleti evde yapma zorunluluğu doğmuş. Ancak bu hastalıkların daha da artmasına neden olmuş. Daha sonra inceleme yapan mühendi... Devamını Gör