Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce, Talat Atilla'ya 3, Rahmi Turan'a 5 Kuruşluk Dava Açtı

Muharrem İnce, Talat Atilla'ya 3, Rahmi Turan'a 5 Kuruşluk Dava Açtı

Muharrem İnce, 'Beştepe'ye giden CHP'li' iddialarına ilişkin olarak gazeteci Talat Atilla hakkında 3, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan hakkında ise 5 kuruşluk tazminat davası açtı. İnce, ayrıca Turan ve Atilla'nın görevlerini kötüye kullanarak 'iftira ve hakaret' suçlarını işlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda da bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukatı Mustafa Kemal Çiçek aracılığıyla davayı açan İnce, Turan ve Atilla'nın kendisine hakaret ettiğini belirterek, aşağılandığı ve kişilik haklarının toplum katında zedelendiği iddiasında bulundu.

Avukat Mustafa Kemal Çiçek'in Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davanın dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

Müvekkilimin uğranılan zararı herhangi bir tazmin şeklinin tam manasıyla karşılayabilmesi düşünülemez. Ancak tarafların sıfatı, kişisel, toplumsal ve politik konumları, hukuka aykırı saldırının ve davalıların kasıtlarının ağırlığı/şiddeti, fiilin ulusal televizyon kanallarında ve ulusal gazetelerde yayınlanmış olması ve etkisini geniş kitleler üzerinde göstermiş olması, doğmuş olan zararın tahammül edilemez oluşu ve yarattığı olumsuz etkiler göz önüne alınarak müvekkilimin uğradığı manevi zararı bir nebze olsun tahfif edebilmek amacıyla mahkemenize başvurma zorunluluğu doğmuştur.

Atilla hakkında 3, Turan hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat talebiyle açılan davada, manevi tazminatın davalılardan tahsili ve davalıların kınanması talep edildi.

Suç duyurusunda da bulundu

Suç duyurusunda da bulundu
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce, ayrıca söz konusu iddialara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, Rahmi Turan ve Talat Atilla'nın görevlerini kötüye kullanarak 'iftira ve hakaret' suçlarını işlediği kaydedilerek, şüpheliler hakkında soruşturma başlatılarak kamu davasının açılması, yargılama sonucunda şüphelilerin cezalandırılması talep edildi.

İnce, konu ile ilgili daha önce de Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Saraya buradan ekmek çıkmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan ile CHP adayı olarak yarışan İnce, 'partinin değerleriyle buluşamamış insanlarla mücadele edeceğini' de söyledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesinin baş yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım'daki yazısında bir CHP'linin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü ve Erdoğan'ın CHP'li isme 'Ülkenin menfaati için senin CHP Genel Başkanı olman gerekiyor' dediğini yazmıştı.

Turan ardından Külliye'ye Muharrem İnce'nin gittiğini, kaynağının ise Talat Atilla olduğunu belirtmişti. 👇

Muharrem İnce ise iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı.👇

Beştepe'ye giden CHP'li iddiasını ilk ortaya atan Sözcü yazarı Turan bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce ve okurlarından özür dilemişti. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
117
17
5
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mb

sen 3 sen 5 kuruşluk adamsın demiş😂😂 süper bir adam bu İnce ya 😂😂

zonguldaklımadenci

3 kuruşluk adamlara 5 kuruş verirsen kalan 2 kuruşa seni satarlasasdgahsdagsd

Ercan

işsizlik hat safaya gelmiş millet fakirlikten intihar ediyor,ozon delindi kış gelmiyor bu gün yarın su sorunu başlayacak,doğal güzelliklerin anası bellendi,d... Devamını Gör