Görüş Bildir
Haberler
MMO Oyunlarına Hala Açsanız Bir de Wildstar'ı Deneyin

MMO Oyunlarına Hala Açsanız Bir de Wildstar'ı Deneyin

Pchocasi
30.08.2014 - 10:26 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 11:26

Mmo Oyunlarına Hala Açsanız Birde Wildstar'ı Deneyin

Bu kez gerçekten MMO çılgınlığına kapılabileceğiniz Wildstar oyunu sizleri sürükleyip götürecek.

Bundan yaklaşık olarak 4 – 5 sene önce bizde MMOPRG oyunlarının serüvenine kapılmıştık. İlk olarak World Of Warcraft , ardından Dota 2 serüvenlerinde sürekli ordan oraya koşturup durduk. O zamanlar MMOPRG oyunları arasında çok çekişmeli rekabetler bulunmuyordu tabii ki.

Çekişmelerin yanı sıra günümüzde her ne kadar daha yaşı genç olsa da League Of Legends gibi efsane olmaya aday bir oyunda var. Fakat Carbine Studios tarafından ilk oyunu Wildstar ‘ı denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. “ Neden tavsiye ediyorsun kardeşim ? ” diyecek olursanız bu oyun tam 9 senedir proje halinde ve sürekli geliştiriliyordu. Zira Carbine Studios’un 17 çalışanı, daha önceden Blizzard’dan ayrılıp buraya geçen ve Wildstar üzerinde çalışmaya başlayan bir ekip konumunda.

2005 yılından bugüne kadar geliştirilen Wildstar’ı ilk kez 2011 yılında Gamescom’da görmüş ve bu kadar iyi bir MMORPG olacağını tahmin etmiştik. Wildstar bir MMORPG’dan bekleneceği gibi o kadar dallı budaklı bir oyun ki, bu oyunu size bu satırlarda özetleyebilmek pek mümkün olmayabilir.

WILDSTAR’A BAŞLANGIÇ

O nedenle oyunun her Lore’unu ve genel MMORPG mantığını geçip, Wildstar ‘ı bu kadar özel yapan konulardan bahsetmeye çalışacağız. Ancak yine de oyuna giriş yaparken size sunulan seçeneklerden biraz bahsetmemizde fayda var sanırsak. Wildstar, Nexus evreninde olayları geçiyor ve maceranıza başlamak için seçebileceğiniz iki taraf yer alıyor. Bu taraflar Dominion ve Exile ismi ile nitelendiriliyor. Bu taraflar içerisinde oynanabilir 8 ırk ve 6 sınıf yer alıyor.

Wildstar’ın ilk farkını burada hemen görebildiğiniz gibi, yol, oyuna başlarken ırkınızın ve sınıfınızın haricinde bir yol seçmenizi söylüyor. Explorer, Settler, Scientist ve Soldier olmak üzere karakterlerimize dört farklı yoldan birisini seçerek başlıyoruz.

Örnek olarak biz Explorer’ı tercih ederek haritada normal görevlerden farklı olarak bize yol deneyim puanı kazandıran keşif görevleri yapılıyor. Eğer Soldier bölümünü seçecek olsaydık, kendi ittifakımızı kurup düşmanlar ile savaşıp, haritanın belli bölgelerindeki düşmanları öldürmemiz gerekecekti.

TELEGRAPH SİSTEMİ

Birçok MMORPG oyununda yeteneklerimizi düşman seç ve yetenek tuşuna bas olarak görmeye alışkınız. Ancak Wildstar oyununda hem sizin yeteneklerinizi hem de yaratıkların yetenekleri Telegraph ( Telegraf ) adı verilen bir sistem ile kullanılıyor. Yeteneğinizin sadece belirli bir alana etki etmesini sağlayan bu sistem, hem PvE ‘de hem de PvP ‘de oyuna inanılmaz bir dinamizm kazandırıyor.

Yaratıkları keserken onlardan gelen yeteneklerden kaçmak zorundasınız. Aynı şekilde kullandığınız yeteneğin yaratığı vurduğundan da emin olmanız gerekli. Bu sistem özellikle PvP’de Healer ( İyileştirici ) sınıfı için ayrı bir zorluk anlamına geliyor. Fakat PvP’de ise çok daha hareketli ve zevkli bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

HOUSING ( EV ) SİSTEMİ

Eğer daha önceden Ultima Online oynadıysanız, Wildstar’da yer alan ev sistemi çok hoşunuza gidecek. Şirket, internet sitesinde Housing sistemi için “ Questlerden harcayabileceğiniz bir deneyim ” olarak ifadelere yer veriyor.

Bu ifadenin Seviye 14′e geldiğinizde oyunda size özel ufak bir ada ve bu adada gönlünüze göre özelleştirebileceğiniz içerikler ile bir eviniz oluyor. Farklı yollardan temin edebileceğiniz yüzlerce ev malzemesi ile evinizi dekore etmek ve güzelleştirmek gerçekten saatlerinizi alabiliyor.

YETENEK SİSTEMİ

Wildstar ‘da seviye atlama işlemini başarı ile gerçekleştirdiğinizde para ödeyerek isteğe bağlı olarak açabileceğiniz bir yetenek sistemi bulunuyor. Başlarda Level 15 ‘te binek alabilmek için ihtiyacınız olmayan yetenekleri açmamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu yeteneklerin de kendi içerisinde niteliklerine göre sınıflandığını belirtelim.

Bu yeteneklerin yanı sıra, oyunda bir AMP sistemi yer alıyor. Tamamen karakterinize oynanış biçimine göre dağıtmanız gereken AMP’ler, karakterinize kritik hasarı veya şansı gibi yan özellikler ekleyebiliyor.

Sonuç olarak eğer MMO türündeki günümüzde oynanan oyunlardan sıkıldıysanız ve farklı heyecanlar arıyorsanız, Wildstar ‘ı kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Oyunun kendisine has özellikleri ve bitmek bilmeyen içerikleri ile birlikte size aylar sürecek bir oynanış keyfi vaad edebiliyor.

OYUN DETAYLARI 

Yapımcı: Carbine Studios 

Dağıtımcı: NCSOFT 

Tür: MMORPG 

Platform: PC

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/mmorpgnin-yen...
İçeriğin Devamı Aşağıda

WildStar Features Trailer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın