Görüş Bildir
Haberler
MİT'e 'Örtülü Silah' Yetkisi

MİT'e 'Örtülü Silah' Yetkisi

Onedio Medya
25.05.2016 - 09:49 Son Güncelleme: 25.05.2016 - 14:11

Taşınır Mal Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle MİT Müsteşarı’na, satın alınan “silah” gibi bazı taşınır malların “kayda alınmaması” yetkisi verildi. Ayrıca bu tip malların teşkilatta giriş-çıkışları yapılırken “işlem belgesi düzenlenmeyeceği” hükmü de getirildi. Yeni yönetmelik Resmi Gazete'de dün yayımlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MİT TIR’ları, silah taşıdığı iddiasıyla gündeme gelmişti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Taşınır Mal Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte üst yönetici tarafından kayda alınmaması ‘uygun görülen’ taşınır mallarla ilgili işlem belgesi düzenlenmeyecek.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre değişen yönetmelikle birlikte görev alanında kullanılmak üzere satın alınacak olan cihaz, silah ve taşıt gibi taşınır mallar kayda geçirilmeyecek.

Yapılan değişiklikle, “taşınır mal işlem belgesi düzenlenmeyecek” konular arasında, şu bent eklendi:

Yapılan değişiklikle, “taşınır mal işlem belgesi düzenlenmeyecek” konular arasında, şu bent eklendi:
İçeriğin Devamı Aşağıda

“g) (Ek: 5/4/2016-2016/8769) 1/11/1983 tarihli ve 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda yer alan görevlerin ifası amacıyla, satın alma yoluyla temin edilen ve üst yönetici tarafından kayda alınmaması uygun görülen taşınır mallar.”

Kayıt da yok

Kayıt da yok

Yani bu değişiklikle, üst yönetici konumundaki MİT Müsteşarı, satın alınan silah ve araç gibi “taşınır mallar”ın “kayda alınmamasına” karar verebilecek. 

İkinci olarak da teşkilatta kayıtdışı tutulan bu taşınır malların “girişleri ile çıkış ve depolar arasında devir işlemlerinde”, “taşınır mal işlem belgesi” düzenlenmeyecek.

MİT’e verilen son yetki, taşınır malların kayıtlarının defter ve bilgisayar ortamında tutulma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Yasayla değil, yönetmelikle

Yasayla değil, yönetmelikle

Yeni yönetmelik Resmi Gazete'de dün yayımlandı. Haberde böyle önemli bir yetkinin, yasayla değil, yönetmelikle düzenlenmiş olmasının soru işareti yarattığı vurgulanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
76
53
23
13
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cimbombom

"Yurtta sulh, cihanda sulh" diyen bir dünya liderliğinden, savaş çığırtkanlığı yapan bir liderliğe. Hey gidi günler, hey!

ayar abi

savaş isteyen kimse yok... sen şöyle bir bölgeye bak bakalım neler oluyor... bu topraklarda kan dökülüyor tedbirini almazsan olayları okuyamaz san sıra sana... Devamını Gör

kartacali

türkiye hic işid gibi radikal guruplara silah yollayıp müslümanları birbirine kırdırır mı canım sizde!!! bundan sonra ortadoğuda dökülen her damla kanda payı... Devamını Gör

Sek...

Silah kaçakçılığı da resmiyete döküldü oldu olacak hırsızlık yapmak, devletin parasını zimmetine geçirmek suç değil diyinde bitsin bu iş ...