Görüş Bildir
Haberler
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Yaşar Güler'in Eğitimi ve Kariyeri

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Yaşar Güler'in Eğitimi ve Kariyeri

GNS
03.06.2023 - 22:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam yeni bakanlar kurulunu canlı yayında açıkladı. Göreve getirilen isimlerden bir tanesi de Yaşar Güler oldu. Milli Savunma Bakanı olarak atanan Yaşar Güler'in hayatına dair detaylar merak ediliyor. Peki Yaşar Güler kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Yaşar Güler'in eğitimi ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Kimdir?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Kimdir?

Yaşar Güler 18 Eylül 1954'te Ardahan'da dünyaya gelmiştir. 

1971 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan 'Muhabere Teğmen' olarak, 1975 yılında ise Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi'nden mezun olmuştur. 

1984 yılına değin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanı olarak görev almıştır. 1986 yılında ise Kara Harp Akademisi'nden mezun olmuş ve Kurmay Subay rütbesini almıştır. 

Demet Güler ile evlidir. 1 Çocuk babası 2 torun sahibidir. İngilizce bilmektedir.

Yaşar Güler'in Kariyeri

Yaşar Güler'in Kariyeri

Kurmay subay olarak farklı karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü yapmıştır. Silopi'de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanı Piyade Kurmay Albay Hulusi Akar'ın yardımcılığı, Başbakanlık Askerî Danışmanlığı'nda Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, TSK Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü yapmıştır.

Yaşar Güler Askeri Hayatı

Yaşar Güler Askeri Hayatı

2001 yılında tuğgeneral rütbesini almıştır. Bu rütbede 10. Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 

2005 yılında tümgeneral rütbesine erişmiştir. MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerinde rol almıştır. 

2009 yılında korgeneral olmuştur. Harita Genel Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. 

2013 yılında orgeneral rütbesini almıştır ve Genelkurmay II. Başkanlığı'na ataması gerçekleşmiştir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
14
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?