Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Tekin'in "Kız Okulları Kurulabilir" Çıkışına MHP'den Destek

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in "Kız Okulları Kurulabilir" Çıkışına MHP'den Destek

Emre Ordu
15.07.2023 - 10:19 Son Güncelleme: 15.07.2023 - 10:28

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kız okullarının açılmasını savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e destek verdi. Yıldız, 'Bunun laiklikle bir alakası yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kız okulları' kurmanın, kız çocuklarının okula gitme oranını arttıracak bir çözüm olabileceğini savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e MHP'den destek geldi.

Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” dedi.

'Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz' diyen Yıldız, 'kız okullarının laikliğe zarar vereceği' düşüncesinin 'cahilce' olduğunu savundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin ne demişti?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde katıldığı A Haber yayınında karma eğitimle ilgili gelen bir soru üzerine, kız çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelerin 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' gerekçesini öne sürdüğünü söylemişti. 

Bakan Tekin, 'Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli' ifadelerini kullanmıştı.

BBP ve HÜDA-PAR'dan destek

BBP ve HÜDA-PAR'dan destek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'gerekirse kız okulları açılır' çıkışına Cumhur İttifakı ortakları Büyük Birlik Partisi (BBP) ve HÜDA-PAR'dan da destek gelmişti. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf' demişti. 

HÜDA- PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir ise konuyla ilgili şunları söylemişti:

'Milli Eğitim Bakanı’nın karma eğitim ile ilgili söylediklerine biz de katılıyoruz. Kimse çocuklarını karma eğitim veren kurumlara göndermeye zorlanmasın. Kız okulları da olsun erkek okulları da. Aynı şekilde karma eğitim veren okullar da. İnsanımız çocuğunu hangi okula göndermek istiyorsa baskı katında kalmadan kendi değerleri doğrultusunda göndersin.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
45
24
17
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

MHP'nin de Türk milliyetçiliğiyle ilgisi yok.

portside

MHP zaten Türk olduğunu da savunmuyor. Mis gibi Arap milliyetçisi. MHP denilince aklıma Arap milliyetçiliği gelir

İnitiatively

Sonra karma okula gönderen velilere aranıyo algısı

hande mathica

kalirsa karma okul...

Yağmurrr

Hayatımda gördüğüm en omurgasız adam ve en omurgasız parti