Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Mülakat Kanunda Var, Bakanlığın Tercihi Değil'

Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Mülakat Kanunda Var, Bakanlığın Tercihi Değil'

Ulaş
13.01.2022 - 12:20

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti ve mülakatlarla ilgili 'Temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor. Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk yazarı Nagehan AlçıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile yaptığı röportajı taşıdı bugün köşesine. Alçı, Bakan Özer'e omicron vakalarının artışından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına kadar birçok konuda sorular yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti, içeri girememesi ve mülakatlarla ilgili iddialara ilişkin şunları ifade etti:

“Açıkça yanlış bilgi vermiş. En azından böyle bir karar olmadığı netleşmişken çıkıp düzeltmesini beklerdik. Yaptı mı CHP Genel Başkanı bunu? Hayır. İşte böyle temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor.”

'Mülakat, bakanlığın tercihi değil...'

'Mülakat, bakanlığın tercihi değil...'

Özer, mülakatlar ile ilgili olarak ise 'Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz” dedi.

KPSS’de birinci olup mülakatta elenen isim ile ilgili ise Bakan Özer “Süreç işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek” ifadelerini kullandı.

'Mülakat sonuçları yüzde 97 örtüşüyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

bence de bakanlığın tercihi olmaz. mülakat olmadan içeriyi doldurmak daha rahat olurdu.

Halil Değerli

Kânun eğil o ; vahi vahi .... ..... Geri zekalılar... .... 😠🤪😡

Leyla Ersöz

Rektörken üniyi yönetemedin şimdi bakanlığı yönetmeni beklemiyordum zaten. Yazık o insanların ahı bir gün çıkar ama