Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hakkında Detaylar

Milli Eğitim Bakanı Kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hakkında Detaylar

Okulların 1 hafta daha tatil edilmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı merak konusu oldu. Okula giden öğrenciler ve velileri 'milli eğitim bakanı kimdir?' sorusuna yöneldi. Milli eğitim bakanının kim olduğu ve hayatı araştırılıyor. Peki milli eğitim bakanı kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı kimdir?

Milli Eğitim Bakanı kimdir?

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'dir. Mahmut Özer, 06.08.2021 yılında Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmiştir. Halen görevini sürdürmektedir. Özer, 8 Ağustos 2018 ile 5 Ağustos 2021 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde çalışmıştır. Daha sonra Bakan olarak görevlendirilmiştir.

Mahmut Özer Kimdir?

Mahmut Özer Kimdir?

Mahmut Özer, 5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat'ta dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi  Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde yapmıştır. 1992 yılında mezun olan Özer, 1994 yılında kadar Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak çalışmıştır.

Akademik hayatına devam eden Özer, yüksek lisans ve doktorasını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yapmıştır. 2001 yılında ise doktorasını tamamlamıştır.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Akademik Kariyeri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Akademik Kariyeri

Özer, ilk olarak 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Daha sonra 2002 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim görevlisi olmuştur. 2010 yılında ise bu görevi sona ermiştir.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Çalışma Hayatı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Çalışma Hayatı

Özer, 2010 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Rektör olarak görev almıştır. 2017 yılında ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır. Rektörlük görevini icra ederken 2015 ve  2016 yılları arasında Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı yapmıştır. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerinde çalışmıştır. 

İlk olarak Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Özer, 6 Ağustos 2021 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın