Görüş Bildir
Haberler
Microsoft Holografik teknolojisi

Microsoft Holografik teknolojisi

yakup ahmet şahan
22.01.2015 - 12:17 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 13:21

Microsoft Holografik teknolojisi

Microsoft, “Hologram ile dünya” teknolojisi olan ve windows 10 event ile gelen Holografik teknolojisini çarşamba günü tanıttı. Şirkete göre kullanıcın oturma odası tek bir hareketle olağan üstü bir oyun sahasına dönebiliyor.

Kablolar yok, Yerleştirilmiş kamera yok.

Microsoft Hololens kulaklık ile kullanıcıların kablosuz Hologramlar görmesi sağlanıyor. Hololens ve Windows 10 önümüzdeki sonbahara hazır olması bekleniyor.

“Yazılımda Hiçbirşey imkansız değildir”. Microsoft’un “Kinect” projesindeki yer alan mühendislerde Alex Kipman ise “En iyi şeyler imkansız olanlardır ve biraz şans ile bütün imkansızlar mümkün olur” dedi.

Holografik yetenekler bütün Windows 10 cihazlar için uygundur. Kipman’a göre ” en küçük ekrandan en büyük ekranlara kadar hepsinde geçerli”

Microsoft bu sanal gerçeklik cihazının gelişmiş sensörler ile çalıştığını söyledi. Hololens ler CPU ve GPU nun yanın da üçüncü bir işletim sistemi olan Holografik işletme birimi ( HPU ) lara sahip. Kipman’a göre Bu yeni işletim sistemi HPU kullanıcının sesini hareketlerini jest ve mimiklerini anlayarak etrafınızdaki dünyayı buna göre değiştirir. Ve şimdi sizlere bu teknoloji ile neler yapılabildiğini anlatan bir video ile başbaşa bırakıyorum. Yazıma eklemek istediğiniz birşey varsa lütfen yorum yapın

Kaynak: http://www.forumbilisim.net/microsoft...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft HoloLens - Transform your world with holograms

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın