Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Çin Hükümeti İçin Özel Windows 10 Sürümü Hazırladı

Microsoft, Çin Hükümeti İçin Özel Windows 10 Sürümü Hazırladı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Home, Enterprise, Pro ve Mobile gibi pek çok sürümü bulunan Windows 10’a yeni bir sürüm daha geldi: Windows 10 Chinese Government Edition.

Tabi ki bu sürümün resmi adı değil. Sürüm Windows 10 Zhuangongban ya da Windows 10 Specially-provided Edition olarak adlandırılıyor ve Çin’in Caixin dergisinin haberine göre bu sürüm Çin hükümeti için özel olarak hazırlandı.

Microsoft China’nın CEO’su Ralph Haupter, bu dergiye yaptığı açıklamada, Microsoft’un CETC işbirliğiyle Windows’un özelleştirilmiş yeni bir tamamlandığını belirtiyor. Bu haber bizim için bir sürpriz değil. Microsoft, geçtiğimiz Aralık ayında Çin’e özel bir yazılım geliştirme niyetinde olduğunu duyurmuştu.

Peki, Çin hükümetine özel Windows 10’un farkları nedir? Haupter’ın dergiye verdiği bilgilere göre, Çin hükümetinin ihtiyaçları doğrultusunda daha fazla güvenlik kontrolü ve yönetme özelliklerini içerecek olan sürüm, müşteri hedefli uygulamaları ise daha az içerecek. Bildiğimiz Windows 10’dan sistem görünüşü olarak nasıl bir farkı olduğunu ayrıntılı olarak belirtmeseler de Windows ile uyumlu programları çalıştırma yeteneğini kaybetmediği anlaşılıyor.

Kaynak: https://www.techinasia.com/microsoft-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın