Görüş Bildir
Haberler
MHP'den 'Çocuk İstismarcıları Hadım Edilsin' Teklifi

MHP'den 'Çocuk İstismarcıları Hadım Edilsin' Teklifi

ATKN
21.04.2016 - 16:46 Son Güncelleme: 21.04.2016 - 17:24

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan mahkum olanların hadım edilmesi ile ilgili Meclis'e kanun teklifi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP'li Ok, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cinsel suçların AKP hükümetleriyle çığ gibi arttığını belirterek, '2002 yılında ayda 175, yılda 2 bin 100 çocuk cinsel istismar vakası yaşanırken, 2014 yılında ayda 650, yılda ise 7 bin 800 çocuk cinsel istismar vakası adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bine ulaşmıştır. Cinsel saldırı suçlarının neredeyse, yarısı çocuğa yöneliktir.' dedi.

'Bu kanun teklifine Meclis'te bulunan bütün siyasi partilerin, siyasi kimlikleri, düşünceleri ve duruşları ne olursa olsun destek vereceklerine inanıyorum' diyen Ok, şöyle devam etti:

'Bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız'

'Bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız'

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok

'Çocuklarımıza tecavüz edildiği zaman ya da hunharca bacılarımıza, kızlarımıza ve kadınlarımıza tecavüz edildiği veya öldürüldüğü zaman ağlamak istemiyorsak bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız. Tek kelime ile söyleyecek olursak bu hasta olan bu kişileri tıp 'hastalık' kabul ediyor, bu hasta olan kişilerin hadım edilmesi. Bizim önerimiz budur. Bu konu ile ilgili kanun teklifi hazırladık. Bu kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 14 Nisan 2016 tarihinde verdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtlarına geçmiştir. 

Eğer bu tecavüz olaylarının, gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın, evlatlarımızın bu vahim olayları yaşamasını istemiyorsak, hunharca kadınlarımızın, kızlarımızın katledilmesini istemiyorsak bu kanun teklifinin mutlaka hayata geçmesi gerekir. Bunu dünyada uygulayan başka örnekler de var. Başta Amerika olmak üzere Amerika'daki eyaletlerde bu kanun daha doğrusu hadım olayı uygulanmaktadır.'

Teklif şu şekilde:

Teklif şu şekilde:
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Cinsel saldırı suçundan ve çocukların cinsel istismarı sucundan ve reşit olmayanlara cinsel ilişki suçunun nitelikli halinde hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içinde testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilirler. Tedavi amaçlı programlara katılmakla yükümlü kılınabilirler. Suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesi dışında başka bir yerde ikametle yükümlü kılınabilir. Bu kişilerin ayrıca mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan, çocuklarla bir arada olması gerektiren bir ortamda çalışmaktan, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmekten yasaklanmasına hükmolunur. 

Yasaklama kararı hükmün kesinleşmesiyle uygulanmaya başlanır ve cezanın tümüyle infazından itibaren yedi yıl süreyle devam eder. Cezanın infazı tamamlandıktan sonra bu madde hükümlerine göre kendisine yüklenen yükümlülere denetim süreci zarfında aykırı hareket eden kişi, infaz hakiminin kararı ile zorlama hapsine tabi tutulur. Zorlama hapsinin süresi otuz günden az ve ihlalin tekrarı halinde iki yıldan fazla olamaz.'

Ajanslar

Sizce bu çözüm mü?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
11
7
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
durzatorix

Sizce bu çözüm mü? Bence 500 yıl hapis çözüm değilken hadım bir nebze de olsa iyi olabilir.

isyankar koyun

Kesin çözüm değil elbette. Ama kafidir. Sadece ilaç vermesinler ya, çüklerini de kessinler. Sokacak şey bulamasın pezevenkler.

N'uri K'adı

Aşırı caydırıcı bir ceza en azından