Görüş Bildir
Haberler
Mevcut Aşılar Etkili mi? BioNTech'ten 'Nu Varyantı' Açıklaması

Mevcut Aşılar Etkili mi? BioNTech'ten 'Nu Varyantı' Açıklaması

Bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucusu olduğu BioNTech, dünyayı alarma geçiren yeni varyant ile ilgili bir açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Luca Locatelli

Alman biyoteknoloji firması, Güney Afrika ile Botsvana'da görülen 'Nu varyantı' üzerinde araştırmalara başlandığını ve mevcut aşıda yeni bir ayarlama gerekip gerekmediğini tespit etmek için de 2 hafta içinde laboratuvar verisi beklediğini bildirdi.

Açıklamada, koronavirüsün B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni varyantının ek mutasyonlara sahip olduğundan daha önceki varyantlardan farklı olduğu belirtildi.

B.1.1.529 varyantı üzerinde araştırmalara 'derhal' başlandığının vurgulandığı açıklamada, “En geç iki hafta içinde laboratuvar testlerinden daha fazla veri bekliyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bu verilerin söz konusu varyantın nRNA aşısında ‘kaçış varyantı’ olup olmayacağı konusunda daha fazla bilgi sağlayacağı belirtilerek, Pfizer ve BioNTech’in 6 haftada aşıda gerekli değişiklikleri yapma ve 100 gün içinde ilk teslimatları yollama kapasitesinin bulunduğu hatırlatıldı.

Pfizer ve BioNTech’in bir varyanta özel aşıya yönelik teknik denemelere başladıkları da açıklamada yer aldı.

Belçika'daki vaka, Türkiye üzerinden gitmiş...

Belçika'daki vaka, Türkiye üzerinden gitmiş...

Belçika medyasında yer alan haberlere göre, Belçika'da gün içinde B.1.1.529 varyantı olması şüphesiyle iki kişinin Kovid-19 testi sonuçları analiz edildi.

Bu kişilerden birinin sonucunun virüsün 'delta' varyantı, diğerinin sonucunun ise 'Nu varyantı' olarak bilinen tür olduğu ortaya çıktı.

Hastanın aşısız yetişkin bir kadın olduğu, semptomların Mısır'dan Türkiye üzerinden Belçika'ya seyahat ettikten 11 gün sonra başladığı kaydedildi.

B.1.1.529 varyantı, 'süper varyant' olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
5
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın