Görüş Bildir
Haberler
Metrobüslerde Karşılaşılan 18 Yolcu Tipi

Metrobüslerde Karşılaşılan 18 Yolcu Tipi

AbSurDMaN
08.02.2014 - 18:31 Son Güncelleme: 25.05.2014 - 14:38

1. Yaşlandığını kabullenmeyip kendisine verilen yeri reddeden teyze

Hala genç olduğunu düşünerek 'aa ne münasebet!' ses tonuyla yer vereni neredeyse suçlu konumuna düşürür. Kabul et teyze, yaşlısın ve artık sana yer verilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Bağıra bağıra cep telefonuyla konuşan orta yaşlı insan

Telefonunun sesi de epey açıktır, böylece konuşmayı baştan sona dinlemiş oluruz. Bu diyaloglarda erkek olanlar genelde iş konuşur, kadınlar ise ailedeki sağlık sorunlarını.

3. Cehennem gibi ortama rağmen kitabını okuyan azimli kız

Gideceği yol belki de 20 dakika falandır ama ne okusam kar diye düşünüp yer bulur bulmaz nefes bile alınamayan ortamda kitabını okumaya başlar. Ayaktayken okuyan aşırı azimli modelleri de vardır.

4. Kimseye yer vermemek için uyuma numarası yapan genç

Onun da canı candır, o da yorgundur ve o da oturmak istemektedir. Hasbelkader kaptığı metrobüs koltuğunu bırakmak istemez, ben verene kadar birileri verir diye düşünür ve bir yandan da ineceği yeri kaçırmamak kulağı durak anonsundadır.

5. Kendilerini metrobüste değil de aralarından birinin genç odasında sanan liseli kız topluluğu

Aralarında sesli geyik yaparlar ve kendilerine atılan sitemkar bakışlara aldırış etmezler. Genelde topluca okulu asıp sinemaya falan kaçmaktadırlar.

6. Metrobüsün durakta nerede duracağını en ince ayrıntısına kadar hesaplayan deha

Kapının tam denk geleceği yerleri adı gibi bilmektedir. İlk binenlerden olduğu için yer kapma şansı maksimum seviyededir, oturacağı yeri yaşlıların pek tercih etmediği bölgelerden seçer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bir süre önce öldüğünden haberi olmayan inanılmaz derecede yaşlı insan

Nasıl yürüyebilmektedir, oraya kadar nasıl gelmiştir cevabı yoktur. Allah'ın bir hikmeti olarak metrobüse ulaşmıştır. Adeta oturan her insan için gönderilmiş bir vicdan testidir.

8. Henüz yeni işe başlamış plaza çalışanı

Giyiminden kuşamından diğer metrobüs insanlarından ayrı olduğu belli olur. Elinde milyarlık telefonlar tabletler falan bulunur. Biraz para kazanmaya başlayıp altına alacağı arabasıyla bu metrobüs belasından kurtulma planları kurmaktadır.

9. Kaç kişilik olduğu belli olmayan geniş koltuğa oturmuş endişeli insan

'Lan burası iki kişilik mi, kaykılsam mı acaba, bir kişi oturunca da çok yavşak gözüküyorum be' şeklinde düşüncelerle yolculuğunu kendine zehir eder. Dışarı zor atar kendini.

10. Hoşlandığı kızı oturtup kendisi ayakta kalan adam

Sevgili olma aşamasında olduklarından kızın başında beklemektedir ve metrobüs içindeki trafiği tıkar. Kızın önerdiği boş yerlere geçmeyi reddeder ve esprili sohbetler açmaya kasar.

11. Sevgilisini kafes modeliyle koruyan adam

İkisi de oturamamıştır ve erkek, çevreden gelecek tehlikelere karşı sevgilisini korur. Genelde bir köşeye kızı sıkıştırıp önüne geçer veya tam arkasından sarılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Minicik çocuğunu yanındaki koltuğa oturtan umarsız anne

Çocuğu kucağıma alayım da ayaktakilerden biri otursun demez. Ayakta duran yaşlı teyze varsa onun telkiniyle falan alır çocuğunu ancak.

13. Metrobüs yolculuğunu herkese zehir eden burun direklerinin katili saygısız insan

Deodorantların ucuz olduğunu birileri bu kişilere söylemeli.

14. Kapı önünde durup kimseyi geçirmeyen savunma adamı

Daha geniş alan olduğundan kapıların önlerini mesken ederler ve hiç ilerlemezler. Top geçer adam geçmez mottosunu benimsemişlerdir. Metrobüsten inerken en son bunları güçlükle ekarte edersiniz.

15. Metrobüsün sert frenleri sonrası "cık cık cık"layan eleştirmen teyze

Şoföre olan tepkisini diliyle damağı arasında ses çıkararak gösterir ve bir daha yapmaması konusunda uyarmış olur. ikinci severde bu sesin desibeli artar, alev saçan gözler bu sese eşlik eder.

16. Aşırı yüksek sesle müzik dinleyen asi çocuk

İsyankar tavrını toplu taşımada göstermenin bir şekli olarak volüme abanır, sayesinde bizler de nasipleniriz. Eğer bildiğiniz şarkılarsa güzel olur da diğer türlüsü kafa şişirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. İnsanların omzunu yastık zanneden uykucu

Yanında oturan kişinin üstüne fizik kuralları dahilinde olabildiğince abanır. En ilginci de bu uykucuların duraklarını kaçırdığı görülmemiştir. Uyuyoruz ayağına bizi mi yiyorsunuz lan yoksa??

18. Metrobüste boş yer olduğu halde oturmayan insan

Dolu metrobüslerde sürekli ayakta seyahat ettiği için alışık olmayan bünyesi o boşluğu reddeder. Öyle mutludur o takılmayın ona bırakın ayakta gitsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
57
15
8
7
6
2