Görüş Bildir
Haberler
Metin Lokumcu'nun Öldüğü Hopa Olaylarında Bir Polis Amiri: 'Gebert Lan Gebert, Adam Gibi Vur'

etiket Metin Lokumcu'nun Öldüğü Hopa Olaylarında Bir Polis Amiri: 'Gebert Lan Gebert, Adam Gibi Vur'

Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde bir polis amirinin 'Gebert lan gebert, vur şuna adam gibi vur' dediği duyuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Artvin'in Hopa ilçesinde yapacağı mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşıp hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili 10 yıl sonra açılan davanın 2’nci duruşması bugün Trabzon 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşmada Lokumcu'nun ölümüne ilişkin ilk kez ortaya çıkan görüntüler de gündeme geldi. 👇

"Bu bir cinayettir"

"Bu bir cinayettir"

BirGün'ün aktardığına göre duruşmada görüntülere ilişkin konuşan Avukat Sercan Aran şunları söyledi: 

'Hopa’da müdahale edilen olaylar barışçıldır. Polis bu barışçıl gösteriye karşı ölümcül müdahalede bulunmuştur. polisin 'gebert lan gebert, vur şuna adam gibi vur' dediği bir noktada artık dikkat ve özen yükümlülüğünden bahsedemeyiz. Burada tartışabileceğimiz tek şey olası kasttır, bu tartışmayı da yapacağımız yer ağır ceza mahkemesidir. İzlediğimiz görüntüyü kaydeden emniyet müdürlüğünde görevli polisler. Bu polislerin söylediği şey ile yaşananları kıyasladığımızda biz oturup taksir tartışamayız. Polisler gerek tanık beyanlarıyla, gerekse de videodan da görüleceği üzere her şey nettir. Bu bir cinayettir.'

13 polis ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanıyor.

13 polis ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanıyor.

31 Mayıs 2011'de Lokumcu'nun ölümüne sebep olan 13 polis hakkında 10 yıl sonra açılan davaya sanıklar gelmedi. 

Gazete Duvar'ın aktardığına göre duruşma öncesinde konuşan oğlu Ulaş Lokumcu, adalet aramaya devam edeceklerini söyledi. 

Ulaş Lokumcu ikinci davada yapacakları talepler hakkında bilgi vererek, 'Biz Hopa’da ne olduğunu tanıklarla anlatmak istiyoruz. Tanıklarımızı dinleteceğiz. Tekrar keşif talebinde bulunacağız. 2011 yılında Hopa’da yaşanılan olayda neler olduğunu, polisin biber gazını nasıl kullandığını bunu bir heyetin görmesini talep edeceğiz' dedi.

Mahkeme görevsizlik kararı verdi

T24'ün bildirdiğine göre mahkeme heyeti mahkemenin görevsizliği ile TCK 87/4 hükmü uyarınca dosyanın görevli Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
313
65
42
10
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

Bir insan, halkına ancak bu kadar düşman olabilir.

Deneri

polis candır ya. Halkın vergilerinden 7 bin lira maaş alıp bir de halkı vuran muazzam bir oluşum. #polisiminyanındayımbro

Filter

Bir sonraki iktidarın insan olup bu polisleri bekçileri iyi bir temizlemesi lazım. Öyle önüne geleni de polis yapmayacaksınız. Ciddiyim bunlar İrandaki devri... Devamını Gör