Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

FreiGeist
02.02.2015 - 08:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kırıkkale, Çorum çevreleri ve Samsun'un batı ilçalerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, Su baskını, Heyelen ve Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ VE KUM TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı beklendiğinden , görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), ilk saatlerde tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

BURSA Parçalı, zamanla çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 20

EDİRNE Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı 15

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu,yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. 14

KIRKLARELİ Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın(Pazartesi) İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), kuzeyinde ilk saatlerde tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. 18

MANİSA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 13

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 19

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatleriden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. 17

HATAY Parçalı bulutlu 16

MERSİN Parçalı bulutlu 19

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge'nin batısında toz ve kum taşınımı bekleniyor

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 14

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 15

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 15

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 20

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 17

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 15

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevreleri ile Samsun'un batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra batı ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 22

TOKAT Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 17

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 24

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZİNCAN Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 10

ERZURUM  Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 6

KARS Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 5

MALATYA  Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 14

GAZIANTEP Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 13

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 16

SİİRT  Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 14

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde, sabah 5 ila 7 (40-60 km/saat), Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğle saatlerinde batısı 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m yer yer 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat) zaman zaman 5 ila 7 (40-60 km/saat ) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m ilk saatlerde 2,5 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/saat), akşamdan sonra 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m ilk saatlerde güneyinde 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta..

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat), Akşam 6 ila 8 (50-75 km/saat), oğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) zamanla güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı ve çok bulutlu, ; Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,3m; Görüş Mesafesi: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0