Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin Kar ve Fırtına Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin Kar ve Fırtına Uyarısı Devam Ediyor

adem kara
31.12.2014 - 08:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Yozgat, Kırşehir, Konya, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce çevreleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli ve Erzincan ile akşam saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Kırşehir ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İzmir, Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz kıyıları ve Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara, Batı Karadeniz ile Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla tam fırtına şeklinde (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer yoğun olması bekleniyor. 1

BURSA Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer yoğun olması bekleniyor. 1

EDİRNE Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer yoğun olması bekleniyor. -4

İSTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 4

EGE

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s), sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında fırtına (70-90 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 7

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatleri ile akşam saatlerinden sonra yüksekleri ve kuzey ilçeleri karlakarşık yağmur ve kar yağışlı 5

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 16

K.MARAŞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankaranın merkez ve güney ilçeleri, Kırıkkale ve Yozgat ile Konya çevrelerinin yağmurlu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri, Ankara'nın kuzey ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Kırşehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 1

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, zamanla yağmurlu 10

NİĞDE Parçalı ve çok bulutlu 11

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesiminde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 3

DÜZCE Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 4

KARABÜK  Çok bulutlu ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 2

ZONGULDAK Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 3

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin (Artvin ve Tokat hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt ile bu sabah ve gece saatlerinde Amasya'nın yükseklerinde ve batı ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇORUM Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 6

TOKAT Parçalı çok bulutlu 11

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile pus ve sis olayı bekleniyor.

ARDAHAN  Parçalı ve çok bulutlu 6

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 5

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

TUNCELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu 12

DİYARBAKIR Parçalı, zamanla çok bulutlu 12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu, bu sabah ve gece saatlerinde sisli 10

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ver gece saatlerinde sisli 12

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de tam fırtına, Doğu Karadeniz, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar:Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 doğusu 7 ila 9, Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, batısı 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, batısı 6,0m , Görüş: Orta, yağış ve fırtınada zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 kuvvetinde, Dalga:5,0 ila 6,0m. Görüş: orta,yağış ve fırtınada zayıf.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10, Güney Ege'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, güneyinde ise güneybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyi 5,0 ila 6,0m, Görüş: orta,yağış ve fırtına'da zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 batısında 5 ila 7, akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0m, akşam saatlerinden sonra 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: parçalı ve çok bulutlu; Rüzgâr: güney ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0