Görüş Bildir
Haberler
Metaverse Nedir? Metaverse Arsa Nasıl Alınır? Mansur Yavaş Açıkladı!

Metaverse Nedir? Metaverse Arsa Nasıl Alınır? Mansur Yavaş Açıkladı!

Mansur Yavaş, Twitter'da dikkat çeken bir açıklama yaptı. Metaverse ekosistemi için bulut çözümleri geliştiren bir platform ile anlaşıldığından bahseden Yavaş, yapılacak çalışmalar ile Ankara'nın Metaverse entegrasyonunun tamamlanacağını belirtti. Metaverse'ü ilk kez duyan kişiler 'Metaverse nedir? Metaverse arsa satışı ne demek? Metaverse arsa nasıl alınıyor?' gibi soruları araştırmaya başladı. Peki Facebook’un da dahil olduğu birçok teknoloji devinin yatırım yapmaya başladığı Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl satın alınır? İşte ayrıntılar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni teknolojilerle yakından ilgilenen siyasi isimlerden bir tanesi. Zaman zaman kripto paralar gibi farklı sektörlerde açıklamalarda bulunan Yavaş, dün çok daha dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Bu açıklamalarında Ankara ile Metaverse teknolojisi arasındaki ilişkiden bahseden Mansur Yavaş, başkentimizin bir test programına dahil edildiğini duyurdu. Metaverse’de 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de de 30 bin arsa satıldı. Peki, Metaverse nedir? Metaverse arsa nasıl alınır?

Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir?

Geride bıraktığımız 2021 yılının en çok konuşulan konularından biri de 'metaverse' oldu.

Kullanıcıların 3 boyutlu şekilde yer alabileceği 'sanal evren' olarak bilinen 'metaverse' kavramı özellikle sosyal medya platformu Facebook'un, şirket ismini 'Meta' olarak değiştirmesiyle gündemde kaldı. İnternet deneyimini bir üst noktaya taşıma amacı taşıyan bu teknoloji, Meta'nın (Facebook) Kurucusu Mark Zuckerberg tarafından 'fizikselleştirilmiş internet' olarak tanımlandı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçen ay şirketin yeni markalaşmasını açıklarken, “Bir sonraki platform ve ortamda izlemekle kalmayıp, deneyimin içinde olduğunuz daha sürükleyici ve somutlaştırılmış internet olacak ve biz buna Metaverse diyoruz.” dedi.

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

Kullanıcıların, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini (sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı bileklik vs.) kullanarak 3 boyutlu şekilde yer alabileceği bu sanal evrenin, iş toplantılarından eğlenceye çeşitli amaçlarla kullanılması hedefleniyor.

Yılın son günlerinde arsa satışıyla da gündeme gelen metaverse'de, Sandbox, Ovr gibi birçok metaverse platformunda milyon dolarlık parsel alımları gerçekleştirildi. Metaverse adı verilen bu sanal toplumsal düzleme ilk giriş yapan şehir ise Seul oldu.

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm dünya haritasının toplumsal bir düzlem olarak kullanıldığı bazı metaverse evrenlerinde, insanlar meydanları, kültürel binaları, ibadet alanlarını bile satın aldı.

Mansur Yavaş Açıkladı!

Mansur Yavaş Açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: 'Ankara'mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki'den sonra Metaverse'un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association'un 4. test şehri oldu. BLD 4.0 vizyonumuzla Metaverse entegrasyonunu tamamlayacak, icraatlarımızla orada da olacağız.'

Mansur Yavaş'ın Metaverse girişimi, kendisinin de belirttiği gibi, BLD 4.0 vizyonunun bir parçası. Peki BLD 4.0 nedir? Mansur Yavaş, geçtiğimiz yıl içerisinde yaptığı bazı açıklamalarda BLD 4.0 vizyonundan bahsetmişti. Bu vizyon, belediye yönetimini dijital ortama taşımayı amaçlıyor, Ankaralılara yaşadıkları kenti birlikte yönetme fırsatı veriyordu. Dijital yaşamın Metaverse olmadan düşünülmediği şu günlerde atılan Ankara adımı, sonraki dönemlerde pek çok kent tarafından benimsenebilir gibi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arsa Satın Almak için Neler Yapmalıyız?

Arsa Satın Almak için Neler Yapmalıyız?

Peki bu arsaları nasıl satın alabiliriz? Öncelikle kendinize dijital bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında sanal arazi satan firmaları araştırıp, araziyi satan platform üzerindeki coinler ile ya da sanal cüzdan üzerinden Metaverse'ün yerel para birimi kripto para ile arsanızı satın alabilirsiniz. Arsanızı satan satıcıya fiyat konusunda teklif de verebilirsiniz.

Metaverse sınırları zorlayıcı sanal dünyasında sadece arsa alıp, arkadaşlarınızla bir araya gelmiyorsunuz. Aynı zamanda kaybettiğiniz yakınlarınızla da buluşmak Metaverse ile gerçek oluyor. Kulağa oldukça ilginç gelse de önümüzdeki zamanlarda yıllar önce ölen yakınlarıyla bu evrende bir araya gelen insanları daha sık görmeye başlayacağımız da bir gerçek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
8
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın