Görüş Bildir
Haberler
Meslek Sahipleri Söylemediği Zaman Hınzırlaşan 11 Cümle

Meslek Sahipleri Söylemediği Zaman Hınzırlaşan 11 Cümle

Cem Onedio
11.10.2014 - 11:23 Son Güncelleme: 11.10.2014 - 13:23

Türkçe kelimelerin nereye çeksen 'dur abi ben de geleyim' tepkisi ve bizim muzip insanlarımızın mesleklere ait bazı terimleri başka anlamlarda kullanmasından dolayı oluşan cümleleri listeledim. Genelde erkekler arasında kullanılan bu cümlelerde hep bir hinlik hep bir çakallık var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mala vurdun mu?

1. Mala vurdun mu?

İnşaat sektöründe sıvacıların kullandığı bir cümle. 'Abi duvarı naptın mala vurdun mu?' denildiği zaman anlıyoruz ki ustaya sıva noldu diye soruluyor.

2. Arkadan vermeyen kaldı mı?

2. Arkadan vermeyen kaldı mı?

Ulaşım sektöründe minibüsçüler tarafından kullanılan bir cümle. Yani diyor ki; arkada oturanlardan yol ücretini vermeyen kaldı mı?

3. Kaçak et mi kesicen?

3. Kaçak et mi kesicen?

Normalde kasapların işleyebileceği bir suçu anlatan bu cümle erkekler arasında aldatmayı tanımlamak için kullanılıyor. Hatta gaçak et diyen de var.

4. Kaçak elektrik kullandı.

4. Kaçak elektrik kullandı.

Elektrikçi olsun olmasın çakal bir şekilde elektriği bedavaya kullananların kullandığı bir cümle. Ahmet Selçuk İlkan 'İbo evliyken kaçak elektrik kullandı' diye bir cümle kullanmıştı 2011'de :)

5. Radara yakalandı.

Trafik kontrolü olur, savaşta olur normali ama genelde radar kelimesini sürekli olarak kız kesmeye çalışan eşe dosta söyleriz. Radara girmek ya da yakalanmak ise farkedilmek manasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir kez vurdur o çalışır

Araba tamircilerinin kullandığı motoru çalıştırmak ile ilgili cümle.

7. Tost mu yaptınız?

7. Tost mu yaptınız?

Normalde büfeciler arasında kullanılan bir cümle. Muzip arkadaşlar tarafından iki kişinin bir diğer kişiyi araya alıp sıkıştırmasını tanımlamak için kullanılıyor.

8. İfadesini aldım

Aslında dedektif vs tarafından konuyla ilgili görüşünü almak manasında kullanılan bu cümle gündelik hayatta iki şekilde kullanılıyor. İlki tavlada ifadesini almak yani yenmek gibi masumken ikincisi ilişki yaşamak anlamına geliyor.

9. Ver küsküyü, vericen küsküyü

İşçilerin normalde 'duvara delik aç' diye kullandığı bir cümle olmasına rağmen, erkekler arasında çapkınlık yapmak manasında kullanılıyor.

10. Koyun copluyor mu?

Aslı 'koyun hopluyor mu' çobanların koyun yağ bağlamasın diye yaptırdığı spor. Günlük hayatta ise ergenlik döneminde erkek çocuklara sıklıkla sorulan bir sorudur. Anlamı ateşlenmelerin, aranmaların başladı mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kamyonu devirdim.

Bir kamyon şoförünün başına gelebilecek en kötü senaryo. Ama gündelik hayatta özellikle rüyada hallenmek veya cıbıl cıbıl rüya görmenin sonucu olarak kullanılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
1
0