Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Faiz Karar Ne Zaman Açıklanacak? Faizler Düşecek Mi?

Merkez Bankası Faiz Karar Ne Zaman Açıklanacak? Faizler Düşecek Mi?

Türkiye’de bu hafta içi ekonomik olarak önemli kararlar alınacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bu hafta içi toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Türkiye’de uzun zamandır faizler yüzde 19 seviyesinde sabit tutuluyordu. Yüksek kur ve yüksek faiz arasında sıkışan Türkiye’de, dolar fiyatları da yeni haftaya yükseliş evresinde başladı. Peki, Merkez Bankası faiz karar ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? İşte dolar ve altın fiyatlarını yakından ilgilendiren Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili tüm gelişmeler…

Türkiye’de dolar fiyatlarının geleceğini yakından ilgilendiren faiz kararı bu hafta yapılacak toplantı ile belli olacak. Yüzde 19 olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranın düşürülmesi, dolar fiyatlarının tekrardan fırlamasına sebep olabilir. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 23 Eylül Perşembe günü toplanacak. Toplantı sonrasında faizlerin düşürülmesine, sabit tutulmasına veya yükseltilmesine karar verilecek. Peki, uzmanların faiz beklentisi ne yönde?

UZMANLAR: FAİZ AYNI KALACAK!

AA Finans'ın 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, 18 ekonomist politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını beklerken, 2 ekonomist politika faizinin 100 baz puan düşürüleceğini tahmin ediyor.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın