Görüş Bildir
Haberler
Mental Sağlığınızı İhmal Etmeyin: Psikolojik Check-up

etiket Mental Sağlığınızı İhmal Etmeyin: Psikolojik Check-up

Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu
03.01.2023 - 11:36 Son Güncelleme: 04.01.2023 - 12:02

Psikolojik sağlığınızla ilgilenmek için onu kaybetmeyi beklemeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl check-up’ a gidiyorum.

Her yıl check-up’ a gidiyorum.

Kan değerlerim, efor testim, iç organlarımın fonksiyonları. Uzun ve sağlıklı bir hayat için kendime iyi bakmalı düzenli check-up’ ımı yaptırmalıyım. Aklımda hep fiziksel sağlığım ile tehdit edici düşünceler. 'Ya sağlığımı kaybedersem?'

Anne babamı da düzenli check-up’ a götürüyorum. Bir sağlık sorununu erken teşhis etmek ne kadar önemli. Peki ya mental açıdan ne durumdayım? Kendim ve sevdiklerimin mental bir rahatsızlığa yakalanmasından çekinmiyor muyum? Neden psikolojik sağlığımı bu denli ihmal ediyorum?

Psikolojik olarak sağlıklı mıyım?

Psikolojik olarak sağlıklı mıyım?

Yoksa “her şeye rağmen” idare etmeye mi çalışıyorum? Ya bir psikolojik sorun kapımı çalmak üzereyse? Depremler, pandemi, ekonomik sorunlar, toplumsal şiddet, medyadaki kötü haberler, cinayet/vahşet programları tüm bunlar beni ne yönde etkiledi? Hep içime atıyorum ya da artık hissizleştim diyenler; gün içinde defalarca öfke krizleri yaşayanlar; telefonunu elinden hiç bırakmayıp, alışveriş yapmaktan kendini alıkoyamayanlar; utangaçlığından, kıskançlığından, alınganlığından, herkesi kendisi gibi sanmaktan şikayet edenler. Tüm bunlar bir sorunun habercisi olabilir mi? 

Fiziksel check-up’ı üşenip ihmal edenlerden misiniz? Bir şeyin değerini kaybetmeden pek bilmeyiz. Ama psikolojik check-up için sabahın köründe evden çıkıp uzun yollar gidip hastanede onlarca tahlil yaptırmanız gerekmiyor. Evinizde en konforlu şekilde kahvenizi elinize alıp, odanın ısısını ayarlayıp, huzurla bir kitabı okumanız ve kendinizi gözden geçirmeniz kafi.

İşte psikolojik checkup isimli kitap size nasılsın diye sorarken tüm bu soruların cevabını detaylı bir şekilde verebilmeniz ve kendinize bir psikolojik check up sağlayabilmeniz için yazıldı.

İşte psikolojik checkup isimli kitap size nasılsın diye sorarken tüm bu soruların cevabını detaylı bir şekilde verebilmeniz ve kendinize bir psikolojik check up sağlayabilmeniz için yazıldı.

Tüm hastalıklarda olduğu gibi, psikolojik sağlığımızla ilgilenmek için de hasta olmayı beklemeyelim. Çünkü hastalıklara önlem almak, onları tedavi etmekten hem daha pratik hem de daha ekonomik.

Twitter

Instagram

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
foschia

Onedio duy beni!! Kisilerin kendi reklamlarini yapmak icerik hazirlamalarindan biktim!! En azindan reklam icin icerik hazirliyorsan icine biraz bilgi bilim d... Devamını Gör

sifrem1234

Valla iyice en son haber e dönmeye başladınız he el alışkanlığı olmasa yol alacak artık insanlar