Görüş Bildir
Haberler
Meltem Kofoğlu Yazio: Netflix'ten Mistik Öğeler İçeren Bir Dizi: Ares

etiket Meltem Kofoğlu Yazio: Netflix'ten Mistik Öğeler İçeren Bir Dizi: Ares

Onedio Arena
07.06.2021 - 11:36 Son Güncelleme: 27.06.2021 - 14:16

ARES, okült konulara ilgisi olanların sevebileceği ilginç bir dizi. Atmosferi ile izleyenleri derinden etkiliyor. Netflix’in Hollanda yapımı olan dizide gizli bir öğrenci topluluğu etrafında dönen olağanüstü olaylar anlatılıyor.  Tek bir sezondan oluşuyor. Ares ne kadar dram, korku kategorisinde yer alsa da korkudan ziyade gerilim veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizide bir örgütün seçkin olmayan çocuklarından olan Rosa adlı bir kızın kendi ideallerine ulaşma çabasını izliyoruz.

Dizide bir örgütün seçkin olmayan çocuklarından olan Rosa adlı bir kızın kendi ideallerine ulaşma çabasını izliyoruz.

Olan biten her şeyi Rosa'nın gözünden anlamaya çalışıyoruz. Bir genç kızın üniversiteyi okumak için Amsterdam’a gitmesi ile başlayan olaylar silsilesinin başında bu kızın gizli bir örgüte katılması ve intihar etmesi gösteriliyor.  

Ares adlı örgütün merkez binasının altında sır gibi saklanan gizemli bir varlık bulunuyor. Bu varlığın ismi Beal olarak geçiyor. Dizideki yaratık, bir efsaneye yönelik bir gönderme de olabilir. Çok tanrılı dinlerde bir putun, aynı zamanda şeytanın isimlerinden biri Beelzebub olarak geçiyor.

Bilindiği üzere Hollanda’nın büyük bölümü deniz seviyesinin altında bulunmaktadır. 1287 yılında Hollanda’da meydana gelen St. Lucia Seli tarihteki en ölümcül sel felaketlerinden biri olarak tarihe geçmiş. Bu olay sonucu ülkede elli bin kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz.

Bu varlığın doğa felaketleri ile bağlantısı ve Hollanda’nın bu kadar küçük bir ülkeyken nasıl dünyayı yönetenlerin içerisinde olduğu bazı mesajlarla anlatılmakta.

Bu varlığın doğa felaketleri ile bağlantısı ve Hollanda’nın bu kadar küçük bir ülkeyken nasıl dünyayı yönetenlerin içerisinde olduğu bazı mesajlarla anlatılmakta.

Beal’in doğa felaketleri ile olan bağlantısı aktarılıyor. Ayrıca burada Hollandalıların geçmişteki hammadde sömürülerine de atıfta bulunulmuş. Zencilere nasıl eziyet ettiklerine işaret edilmiş. Ares’teki “seçilmiş kişi”, bu yapılan eziyetleri insanlara hatırlatarak onlara derin bir azap yaşatmakta.

Ares’in atmosferinde sık sık Rembrandt’ın tablolarını ve beyaz kaz yumurtalarını görmekteyiz. Bu sahneler, sanat ve mistisizm konularını düşündüren bir kurguyu ön plana çıkarıyor. Her ölüm sonrası bir kusma haliyle ortaya çıkan büyük kaz yumurtası, insanların vicdanları yerine nasıl çıkarlarını seçtiğini güzel bir biçimde aktarmaktadır. Bununla birlikte; gotik mekanlar, kıyafetler, karanlık atmosfer, gergin müzikler kurguyu sürükleyici bir şekilde tamamlıyor.

Bu Netflix dizisi özellikle tarikatlara, kült topluluklara ilgi duyanlar tarafından ilgiyle izlenebilir. Eğer masonik ve mitolojik konular sizi biraz olsun cezbediyorsa varsa bu diziyi kaçırmayın derim.  Tarikatlara dair konuların işlendiği fazla uzun sürmeyen bölümler de diziyi heyecanla ilerletiyor. Ön yargılarla seyretmeme rağmen beklentimin oldukça üstünde çıkan farklı bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
18
8
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın