Görüş Bildir
Haberler
Mekanın Sahibi Geri Geldi! Bitcoin Son 3 Ayın Zirvesini Gördü

etiket Mekanın Sahibi Geri Geldi! Bitcoin Son 3 Ayın Zirvesini Gördü

Ali Aydemir
09.08.2021 - 17:16

Kripto piyasasının devlerinden Bitcoin son ayların en büyük yükselişini gösteriyor. En yaygın kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin, 45 bin 900 dolar seviyesini görerek son 3 ayın zirvesine ulaştı.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzde kaç artış gösterdi?

Yüzde kaç artış gösterdi?

Bitcoin, son iki hafta içinde yukarı yönlü momentum arttıkça 45.000 doların üzerine çıktı. Bir sonraki direnç seviyesi 50.000 dolarda görülüyor ve bu da kısa vadeli aşırı alım sinyalleri verildiğinde yukarı yönlü hareketi daha da sınırlayabilir. Bitcoin son 24 saat içinde yaklaşık %2 artarken genel olarak %4.1 artış gösterdi.

Yatırımcıların davranışı ne yönde?

Bir artış trendi yakalayan BTC'nin ay bazındaki rekor fiyat yükselişi ile birlikte kimi yatırımcıların bu önemli teknik yükselme dolayısıyla satış yapma eğilimi gösterebileceği üzerinde durulurken, uzmanlar bunun tam tersine işaret eden analizler yapıyor.

Temmuzdan bu yana ikinci kez bu denli satın alındı.

Günlük grafikteki göreli güç endeksi (RSI), %10'a yakın bir fiyat düşüşünden önce gelen 31 Temmuz'dan bu yana ikinci kez bu denli satın alındı. Bununla birlikte, haftalık RSI, uzun vadeli yükseliş trendini yeniden başlatan Ekim 2020'den bu yana ilk kez pozitif bir momentum sinyali ile nötr seviyelerden yükseliyor.

Kısa vadeli satış niyeti gözlemlenmiyor.

Dijital bir firmanın ticaret başkanı Toby Chapple Telegram aracılığıyla verdiği demeçte, 'Sürekli fonlama oranları pozitife döndü, bu da türev piyasasının açıkça uzun tarafa konumlandırıldığı anlamına geliyor' dedi. “Bu konumlandırma, piyasa duyarlılığının kademeli olarak arttığını gösteren genişleyen bir vadeli işlem temel eğrisi tarafından da destekleniyor.” 

Kısa vadede satış yok, kurumsal faaliyetler artışta.

Dijital varlık firmasına göre, borsalardan önemli çıkışlar da hızlanıyor ve bu da kısa vadeli satış niyetinin olmadığını gösteriyor. ABD altyapı faturasında önerilen kripto vergi raporlama hükmüyle ilgili piyasa endişelerine rağmen, kurumsal faaliyet bir kez daha artıyor.

Piyasa için gelecek vaad eden uzun vadeli yatırım hareketleri arttı.

Piyasa için gelecek vaad eden uzun vadeli yatırım hareketleri arttı.

Zincir üstü veriler, yükseliş faaliyetinin daha fazlasını işaret ettiğini de gösteriyor. Glassnode verilerine göre 0,1 BTC'den fazla olan cüzdan adresleri, iki ayın en yüksek noktasında ve 28 Temmuz'dan bu yana yükselmeye devam ederek 14 Haziran'daki 3,14 milyona göre 3,19 milyon arttı. Zerocap'a göre, balinalar veya yatırımlarını 100 ila 10.000 BTC arasında tutan büyük piyasa katılımcıları, piyasanın yapısı için iyiye işaret eden uzun vadeli konumlandırma oluşturmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buradaki kırılma, bir sonraki yükselişin göstergesi olabilir.

Bitcoin grafikleri, şu anda piyasada oluşan hareketlilikle birlikte risk alma havasını anlatıyor. Bu da fiyatlar yukarıdayken yükseliş aktivitesinin önemli bir göstergesiyken tam tersine aşağıdayken düşüş olacağı şeklinde yorumlanıyor. Chapple, 'Yaklaşık 45.000 dolarlık 200 günlük ortalama bir miktar direnç sağladı. Burada temiz bir kırılma, bir sonraki hızlandırılmış yükselişe yol açabilir' diyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın