Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Şakiroğlu Yazio: Yeni Başlayanlar için Mesut Özil'i İzleme Rehberi

etiket Mehmet Şakiroğlu Yazio: Yeni Başlayanlar için Mesut Özil'i İzleme Rehberi

Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu
28.01.2021 - 23:29 Son Güncelleme: 29.01.2021 - 15:14

Mesut Fener'de. Hem spor, hem ekonomi, hem siyaset hem de turizm için önemli gelişme. Ama tabi ki işin bir de psikolojik tarafı var. Minik bir Mesut Özil psikolojisi rehberi yaptım. Madde madde gidelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Mesut Almanya'da gurbetçi, Schalke'de genç yetenek, Real Madrid'te efsane takımın göbeği, Arsenal'de ise hayal kırıklığı yaratan dev transferdir.

Fenerbahçe'de ya Real Madrid hikayesi ya da Arsenal hikayesi tekrar izlenebilir.

2) Mesut Real Madrid'te de, Arsenal'de de, Alman milli takımında da 2. adam olarak görev yapmıştır.

Ronaldo'nun, Alexis Sanches'in ve Klose'nin kariyerinde asistleri ile önemli rol oynamıştır. Bu manada Fenerbahçe'de asist-gol ilişkisini kuracağı forvet çok önemli. Sizce bu kim olur? Samatta, Cisse, Valencia, Ademi? Hiç biri çok iyi durumda değil, yıldız da değiller. Takımı bir numarası olmak onun için ilk kez deneyimleyeceği bir durum. Bu kaygı ile iyi baş etmesini ve sorumluluk almasını gerektiriyor.

3) Mesut geleneksel Türk futbolcusu gibi duyguları alev alev sahada gezen biri değildir.

Tam tersine son derece cool bir oyuncudur. İşler iyi giderken de kötü giderken de yüz ifadesi ve oyun tarzı değişmez. Bu taraftar için yanlış anlaşılmaya ve maçı yeterince önemsemiyor algısına yol açabilir.  Bizim taraftar duygusallığa ve özellikle öfkeli görünmeye prim verir.

4) Mesut bunu tercih etmese bile hem Almanya hem İngiltere hem Çin dolayısıyla da Türkiye için siyasi bir figür halindedir.

4) Mesut bunu tercih etmese bile hem Almanya hem İngiltere hem Çin dolayısıyla da Türkiye için siyasi bir figür halindedir.

Özellikle Arsenal'de kadro dışı kalmasının da belki nedeni olan Uygur Türklerine yönelik destek mesajı onu Çin'in yoğun tepkisine maruz bırakmış bu durum da Çin'de büyük bir pazarı olan Arsenal'in onunla yolları ayırma noktasına getirmiştir. Bu konuda cesaretle yaptığı açıklamalar önemli ve doğru olmakla birlikte etkileri devam edecektir. Ayrıca bu nedenle yerli milli muhafazakar kesimin Mesutla kurduğu bağ sahadaki performansından daha yoğun bir bağ olacaktır. Mesut'un bunu iyi yönetmesi gerekir.

5) Mesut'un transfer olduğu gün Fenerbahçe hisseleri 2000 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştı.

5) Mesut'un transfer olduğu gün Fenerbahçe hisseleri 2000 yılından beri en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu tabi ki onun omuzlarında ekonomik bir yük oluşturmakta. Bu nedenle Mesut'un bir şekilde gündem olması önemli. Bir şekilde. Türkiye'de gündem olmak için her zaman işinizi layıkıyla yapmak yeterli olmaz. Kendisinden magazin işleri bekleyen ve talep eden bir grup olacak. Mesut gibi cool bir kişinin bu yollara girmesi de zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) İkinci yarı Fenerbahçe'de tüm duran topları Mesut kullanacak.

Çünkü o duran top konusunda dünyanın en iyilerinden. Duran top atmak takımın tüm gol stratejilerinde de başrolde olmak anlamına geliyor. Bu nedenle Mesut sahada hem fiziksel hem de zihinsel olarak aşırı yüklenecek. Bunu kaldırabilmesi için iyi uyku, iyi beslenme, düzenli hayat ve iyi bir psikolog desteğine ihtiyaç duyacaktır.

Onu çubuklu forma ile izlemek için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe yolculuğu tüm ülke sporuna hayırlı olsun.

Twitter

Instagram

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
8
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
beyaz duman

Mükemmel içerik! Lütfen bi daha yapma...

M.

Ne Mesutmuş ya her gün haberini yapıyorsunuz. Türkiyeye ilk kez yıldız oyumcu geliyor sanki.

Muammer Işıkdağ

ne saçma bir yorum yapmissin masallah

Kara

Mesut'un futbolu tartışılmaz. Mesut gibi bir çok ünlü oyuncu Türkiye'ye farklı takımlara da geldi ama çok azından verim alındı. Burada önemli olan verilen pa... Devamını Gör