Görüş Bildir
Haberler
Medeniyetler Şehri İstanbul'da Gezilmesi Gereken Yerler Nelerdir? İstanbul'un Meşhur Yiyecekleri...

Medeniyetler Şehri İstanbul'da Gezilmesi Gereken Yerler Nelerdir? İstanbul'un Meşhur Yiyecekleri...

Elif Ateş
04.08.2021 - 11:20

Şiirlere, şarkılara konu olmuş İstanbul, sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de ilgi odağında olan bir  şehirdir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin, gezilmesi gereken yerleri saymakla bitmez. Birden fazla medeniyeti barındıran tarih kokan sokakları, İstanbul'un kadim geçmişine de ayna tutmuştur. Peki İstanbul'da gezilmesi gereken yerler neresidir? Neler yenilmelidir? İşte detaylar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul, Marmara bölgesinde yer alır. Toplam 39 ilçeye sahiptir. Ekonomisi, jeopolitik konumu itibari ile oldukça fazla göç alır. Bu şehir iki yakayı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı ve çevresinde konumlanan adaları ile gözde turizm merkezlerindendir. Camileri, sokakları, sarayları, kiliseleri ile keşfedilmesi gereken bir şehirdir. İstanbul'a seyahat etmeyi planlayanlar ve daha önce bu kenti hiç görmemiş olanlar için; İstanbul'da gezilmesi gereken yerler nereler ve neler yenir? gibi merak edilen tüm detayları bulabileceğiniz haberimize göz atmanızı tavsiye ediyoruz...

İstanbul'da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

İstanbul'da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Üç medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul'un keşfedilmesi gereken yerleri oldukça fazladır.Yabancı turistlerin senede en bir kez uğradığı bu şehir görenleri kendine hayran bırakmaya devam etmektedir.Doğası ile muhteşem adaları,tarih kokan sokakları,Bizans yapıları ile İstanbul'da gezilmesi gereken yerler şunlardır:

  • Galata Kulesi: İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir kuledir.Galata semtinde bulunan bu kule ilk önce gözetleme kulesi olarak inşa edilmiştir.Günümüzde ise sergi alanı,müze olarak kullanılmaktadır.Galata kulesi muhteşem manzarası ile gelenleri büyülemektedir.

  • Ayasofya Cami: Mozikleri ile ünlü bu cami,Bizans imparatoru tarafından şehrin merkezine inşa edilmiştir.Kilise olarak inşa edilen bu yapı Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür.1935'ten sonra müze olarak varlığına devam eden yapı geçen sene cami olarak hizmet vermeye başlamıştır.

  • Sultan Ahmet Cami: İstanbul'da turistin en fazla olduğu yerlerden birisidir.Osmanlı padişahı I.Ahmet tarafından yapılmıştır.Bu yapıyı özel yapan ise 20.000 iznik çinisi ile bezenmesidir.

  • Topkapı Sarayı Müzesi: Osmanlı padişahlarının 400 yıl boyunca yaşadıkları saraydır.Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478'de yapılmıştır.Bahçeleri,avluları ve meydanları ile misafirlerini ağırlamaya devam etmektedir.

  • Yere Batan Sarnıcı: Şehrin en büyük kapalı sarnıcı olma özelliğini taşır.Suyu içinden yükselen mermer sütunları ve Medusa başı görülemesi gereken mimari eserlerdendir.

  • Kapalı Çarşı: Dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşısıdır.Şehrin merkezinde bulunan çarşı Fatih Sultan Mehmet tarafında yapılmıştır.Envai çeşit eşyanın olduğu çarşı,yılda 91 milyon turisti ağırlamaktadır.

  • Dolmabahçe Sarayı: Muhteşem manzarası ile gelenleri büyülen Osmanlı sarayıdır.Sultan Abldülmecid tarafından yaptırılmıştır.Yapısı ve mimarisi ile mutlaka görülmesi gerekir.

  • Süleymaniye Cami: Klasik Osmanlı mimarisinin örneklerinden biridir.Dünyanın en büyük camisi özelliğine sahip olan bu her yıl turistlerini ağrılamaktadır.

  • İstanbul Boğazı: Asya ile Avrupa yakasını birbirine bağlayan tarihi bir boğazdır.İstanbul'u masmavi denizinden izlemek isteyenler için tekne turları düzenlenmektedir.Birden fazla boğaz turu alternatifleri ile İstanbul'u izlemek isteyenler tarafında tercih edilmektedir.

  • Prens Adaları: İstanbul'da yaşayanların haftasonu kaçamağı olan adalar doğal güzelliklerini korumayı başarmıştır.Bisiklet turuna elverişli bir rotası bulunmaktadır.Köşkleri ve mimarisi ziyaretçilerine kendine hayran bırakır.

İstanbul'da Ne Yenir?

İstanbul'da Ne Yenir?

İstanbul,her köşesine özgü lezzetleri ile doludur.Balık yada simit yenmek için bile bir yerden başka bir yere gidebilir.İstanbul'un semtlere özgü lezzetleri ise şunlardır:

  • Kumpir: Ortaköy denilince aklan gelen ilk lezzet kumpirdir.Ortaköy semtine özgü olan bu yemek patatesin en güzeli halini sunar.

  • Kuru Fasulye: Süleymaniye ile özdeşmiş kuru fasulye hem orda yaşayanlar hem de turistler için oldukça ilgi çekicidir.Süleymaniye'de çeşit çeşit kuru fasülyeci bulmak mümkündür.

  • Çerez ve Lokum: Mısır çarşısında kaliteli ve envai çeşit çerez bulmak mümkündür.Türk kültüründe ayrı bir yeri alan lokumun her çeşidi burda sergilenir

  • Çikolata: Beyoğlu'nda sıra sıra dükkanlarda bulunan çikolataları kokusu gelenleri kendine çeker.

  • Balık: İstanbul denilince boğaz,boğaz denilince ise balık akıllara gelir.İstanbul boğazına karşı restuarantlarda balık keyifle yenilebilir.Aynı zamanda ünlü Eminönü Balıkçılarına özgü olan balık ekmek İstanbul'da çokca tercih edilmektedir.

  • Yoğurt: Kanlıca'nın meşhur yoğurdu pudra şekeri ile tüketmektedir.Kanlıca'nın temiz havası ile yoğurdu ayrılmaz bir ikilidir.

  • Köfte: İstanbul'da Sultanahmet köftecileri oldukça meşhurdur.İlk olarak 1920 yılında hizmete açılan Tarihi Sultanahmet Halk Köftecisi Selim Usta halen daha devam etmektedir.

  • Börek: Günümüzde bile aynı tadı koruyan Tarihi Sarıyer Börekçisi peynirli, kıymalı ve ıspanaklı börekleri ile yenilmesi gereken lezzetlerdendir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?