Görüş Bildir
Haberler
MEB'ten Anaokullarına Dua,Ortaokula Zikirmatik

MEB'ten Anaokullarına Dua,Ortaokula Zikirmatik

bugünkü haberler1
04.03.2015 - 10:19 Son Güncelleme: 04.03.2015 - 14:40

MEB'ten Anaokullarına Dua,Ortaokula Zikirmatik

Ülkemizde birçok alanda gelişmeler yaşandığı gibi elbette eğitim alanında da bir takım gelişmeler yaşanıyor.Bunlardan bir tanesi de anaokullarında artık yemek duasının yapılacak olması.Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram geçtiğimiz günlerde anaokulları müdürleri ile yaptığı toplantı sonucu bu kararı aldı.Bu karar sonunda Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram tüm anaokullar bir yazı gönderdi.Bu yazıda yemek duasının okutulması ve bizzat yemek duası da yazıyordu.

Yazıda, “Anaokullarımızın tüm yaş gruplarıyla, ilkokul-ortaokul bünyesindeki anasınıflarının tamamında öğrencilerin kahvaltı ya da yemek yemeden önce yapacakları dua, aşağıdaki şekilde tespit edilmiş olup, kahvaltı ve yemek öncesi sırasıyla sınıf öğrencilerinden birinin yüksek sesle söyleyip diğer öğrencilerin tekrar edeceği duanın ilgili öğretmen nezaretinde yaptırılması hususunda gereğini rica ederim” denildi.

Ayrıca Mahmut Bayram,“Bismillahirrahmanirrahim. Yemeğimi yemeden el açtım Allah’ım sana. Akıl, sıhhat, doğruluk, iyi huylar ver bana. Yemezsem büyüyemem. Okuluma gidemem, çabuk çabuk yiyelim, okulumuza gidelim. Bizi yaratan Allah’a her zaman hamd edelim. Amin.” şeklinde duaların okutulmasını istedi.Bunun yapmasının asıl nedeninin okuldaki öğrenciler arasında birliktelik ve bütünlüğün sağlanması,çocukların küçük yaştan verilen nimetlere şükran duyarak bilinçli yetişmesi gerektiği olduğu söylendi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt Erdoğanlar İlköğretim Okulu’nda bütün öğrencilere zikirmatik dağıtıldı.Zikirmatiklerini kullanacaklarını söyleyen birçok öğrenci ayrıca Kutlu Doğum Haftası içinde okulun din öğretmenleri ile birlikte hazırlık içinde olduğunu söyledi.

Kaynak: http://www.bugunkuhaberler.com/guncel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0