Görüş Bildir
Haberler
MEB, Kur'an Kurslarına Gönderilen Okul Öncesi Çağındaki Çocukların Sayısını Bilmiyormuş...

MEB, Kur'an Kurslarına Gönderilen Okul Öncesi Çağındaki Çocukların Sayısını Bilmiyormuş...

Ulaş
25.01.2022 - 11:00

MEB’in, okul öncesi çağındaki çocukların kayıtlarını tutamadığı ortaya çıktı. Bakanlığın, “4-6 Yaş Kuran kurslarındaki çocuk sayısı kaçtır?” sorusuna yanıtı “Bu konuya ilişkin veri bulunmamaktadır” oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MEB’in elinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi eğitimde etkili olma çabalarının son halkası olan 4-6 Yaş Kuran Kuran kurslarına yönelik veri bulunmadığı öğrenildi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre,  Ziya Selçuk'un Milli Eğitim Bakanlığı döneminde yanıtlanan ve “2018-2020 yılları arasında Türkiye’de, iller ve ilçeler bazında 4-6 Yaş Kuran kurslarına katılan kız ve erkek öğrenci sayısı kaçtır?” sorusuna, “Bakanlığımızda önergede ifade edilen konuya yönelik veri bulunmamaktadır” yanıtı verildi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün birim faaliyet raporunda ise “Bakanlığımız dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki kreşlere devam eden okul öncesi çağındaki çocukların kayıtları sağlıklı tutulamamaktadır” denildi.

Eğitim uzmanlarının çocukların gelişimine yönelik kritik önemde olduğunu kaydettiği okulöncesi eğitim, bir türlü istenilen seviyeye çıkarılamadı.

Eğitim uzmanlarının çocukların gelişimine yönelik kritik önemde olduğunu kaydettiği okulöncesi eğitim, bir türlü istenilen seviyeye çıkarılamadı.

AKP iktidarları döneminde hemen her yıl eğitime yönelik hedefler arasına yazılan, “Okul öncesi kademedeki okullaşma oranı artırılacaktır” hedefine karşın 3-5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 48’de kaldı.

Okul öncesi eğitime yönelik düşük okullaşma oranına karşın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün raporlarında, MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı kreşlerdeki çocukların verilerinin sağlıklı tutulamadığı itiraf edildi. Raporun, “Öneri, Tedbir ve Beyan” bölümünde, “Bakanlığımız dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki kreşlere devam eden okul öncesi çağındaki çocukların kayıtları sağlıklı tutulamamaktadır. Bu kurumların açılış standartları, denetimleri ve kayıtlarının tek veri tabanında toplanmasının sağlanması gerekmektedir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
17
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Hani hayvan figürlü iki tane kostüm gördüğünde paganizm diye böğüren meczuplar olur ya. Paganizm o değil tam da budur işte. Biat edilen etten kemikten ilahla... Devamını Gör

Ismail Kaya

O çocuklara yazık günah. O yaşta hiç anlamadıkları, bilmedikleri, kendi dilinde bile okumadıkları bir sürü hikayeye inanıyorlar. O hikayelerle büyütülüp eleş... Devamını Gör

Yeniçeri

İngilizce Almanca öğrenince sorun yok. Ama dinini öğrenince hikaye. Kâfir olursun münafık olursun o senin problemin. Ama İslâm hakkında ahkâm kesme. Hikaye o... Devamını Gör

Tunahan Asa

Yorumlari s*riatcilar basmis bunlar onedioyu nerden buldu da geldi? Zihniyetlerini tam soylemedikleri icin yok comertligi insani degerleri ogretecekler diye ... Devamını Gör