Görüş Bildir
Haberler
MEB Kabul Etti: Özel Okullar Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak

MEB Kabul Etti: Özel Okullar Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak

Emre Ordu
14.11.2017 - 20:30 Son Güncelleme: 14.11.2017 - 20:41

Milli Eğitim Bakanlığı, isteyen özel okulların liselere giriş için düzenlenecek merkezi sınavla öğrenci alması talebini kabul etti. Fakat özel okullar kendi puanlarını açıklayacak ve merkezi yerleştirmeye tabi olmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TEOG’un kaldırılmasının ardından yeni liseye giriş sistemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenleyeceği merkezi sınavla öğrenci almak isteyen özel okulların talebi kabul edildi. Türkiye Özel Okullar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, MEB’de yapılan görüşme sonucunda isteyen özel okullara MEB’in yapacağı sınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılması önerisi onaylandı. Derneğin açıklaması şöyle:

"Kayıt takvimi geçen yılki gibi"

"Kayıt takvimi geçen yılki gibi"

“Sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarla yapılan toplantıda, ortak bir görüşle bu yıl için Bakanlığın yapacağı sınavın sonuçlarına göre değerlendirme ve yerleştirme yapılacağı daha önce belirtilmişti. Bakanlıkla, onay alma ve teknik detaylar konusunda yapılan görüşme sonucu, sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarımıza, Bakanlığın yapacağı sınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılacağı netleştirildi. Özel okullara öğrenci alımı ile ilgili kayıt takvimi geçen yıl olduğu gibi yapılacak. Kayıt süreci ve yerleştirmeye dair esaslar, Bakanlığın sınav sistemi ile ilgili açıklayacağı bilgiler çerçevesinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacak.”

Yerleştirmeyi kendileri yapacak

Yerleştirmeyi kendileri yapacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

MEB, özel okullara sınav sonuçlarını ve ham puanları verecek ve okullar da bu sonuçları değerlendirerek puanlama sistemini oluşturacak.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, “Sınav ile ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde netleştiğinde biz de bu ayrıntıları dikkate alarak nasıl bir puanlama sistemi yapacağımızı açıklayacağız. Ancak merkezi yerleştirmeye girmeyeceğiz ve okullarımız puanlarını ilan ederek, kendi öğrencilerini alacaklar” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
67
19
9
8
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

bu kokuyu aliomusunuz sizde ya? torpil kokusu bu...

SecreT

Özel okullar Atatürk tarafından MEB'e bağlanmıştı ve yerinde bir uygulamaydı. Şimdi yavaş yavaş onu da değiştiriyorlar. Bazıları ne alaka diyebilir. Ama ben ... Devamını Gör

Çağdaş Polat

Bütün özel okulların olduğu platform: https://www.neredeoku.com/