Görüş Bildir
Haberler
Maymunların Bir Bildiği Var! İşte Tadıyla Kokusuyla Şifa Kaynağı Olan Muzun Faydaları

Maymunların Bir Bildiği Var! İşte Tadıyla Kokusuyla Şifa Kaynağı Olan Muzun Faydaları

Muz en çok tüketilen meyvelerden biri. Peki doğru tüketildiğinde vücudunuza hangi faydaları sağladığını biliyor muydunuz? Muzun faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için bir uzmana danışıp besin listenize ekleyebilirsiniz. 

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kilo vermede yardımcı.

Kalori bakımından düşük olan muz yağ içermiyor. Ayrıca bol miktarda içerdiği lif sayesinde sindirimi kolay besinlerden. İçeriğinde bulunan lif sayesinde tok tutar böylece daha fazla kalori alımını engelleyebilir.

2. Kemikleri güçlendirir.

Muz, yaşam boyunca güçlü, sağlıklı kemikleri garanti eden en iyi meyvelerden biridir. Bunun en iyi nedenlerinden biri, prebiyotik olan fruktooligosakkarit varlığıdır ve vücudumuz tarafından mineral ve besin alımını artıran sindirim sistemimizdeki yararlı bakterilerdir. Muz özellikle artan kalsiyum emilimi ile bağlantılıdır.

3. Hemoroide iyi gelebilir.

3. Hemoroide iyi gelebilir.

Muzun basur tedavisinde yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Bazı insanlarsa inatçı dışkıya eklenerek daha da zorlaştırdığını savunuyorlar. Fakat önemli olan dışkının atılımıdır ve muz buna yardımcı olabilir. Muz, ayrıca iltihaplanmayı azaltarak çoğunlukla kaşıntıya yol açan ve durumun kötüleşmesine yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

4. İltihabı azaltır.

Muz içerisindeki bileşenler, doğada anti-inflamatuar özellik taşır; bu, artrit ve gut gibi durumlarda şişme, iltihaplanma ve tahrişi azaltabildikleri anlamına gelir.

5. Kilo almada da etkili olabiliyor.

Kilo vermede yardımcı olan muz, aynı zamanda kilo alımı için de yararlı olabilir. Sütle birlikte tüketildiğinde, muz bir kişinin kilosunu arttırmaya yardımcı olabilir. Süt gerekli proteinleri sağlar ve muz şekerleri sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kabızlığı önler.

6. Kabızlığı önler.

Muz, önemli miktarda diyet lifi içerir ve bu nedenle düzenli bağırsak hareketlerine yardımcı olur. Ayrıca diğer bağırsak rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcı olur. Bu, sağlıksız sindirim koşullarının yanı sıra kolorektal kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir!

7. Ülser rahatsızlıklarına iyi gelebilir.

7. Ülser rahatsızlıklarına iyi gelebilir.

Muz yıllarca mide rahatsızlıklarını gidermek için bir antiasit gıdası olarak kullanılmıştır. Bu meyveler aslında bundan çok daha fazlasını yapar ve asit salgısını bastırabilir. Muzdaki organik bileşikler, asitlere karşı koruyucu bir bariyer oluşturmak için mide astarındaki hücrelerin aktivitesini uyarır. Ayrıca, mide ülserlerinin gelişimiyle bağlantılı olan zararlı bakterileri ortadan kaldıran proteaz inhibitörleri içerir.

8. Göz sağlığını korur.

8. Göz sağlığını korur.

Muz, diğer pek çok meyve gibi, antioksidan bileşikler ve karotenoidler ile birlikte gözlerinizin sağlığını ciddi oranda artırabilecek minerallerin doğru karışımı ile doludur. Makular dejenerasyon, katarakt, gece körlüğü ve glokomun, doğal muz ve diğer benzer meyvelerin doğru tüketimiyle azaldığı gösterilmiştir.

9. Kalbinize iyi bakar.

9. Kalbinize iyi bakar.

Muz zengin bir potasyum kaynağıdır, bu nedenle kan basıncını düşürebilir. Damar ve damarlardaki gerginliği rahatlatarak kanın geçişini kolaylaştırır. Bu da kalp sağlığını korumaya ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaltılmasını sağlayabilir.

10. Böbrek Hastalıklarını önler.

Muzda bulunan potasyum, vücuttaki sıvı dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur ve böbreklerdeki yükü hafifletmeye yardımcı olur ve idrara çıkışı teşvik eder. Bu toksinlerin vücutta toplanmasını ve vücuttan salınmasını hızlandırarak, idrara çıkma sıklığını ve hacmini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, muzda böbrek işlevini ve toksinlerin birikimini olumlu yönde etkileyen, aynı zamanda böbreklerin düzgün işleyişini uyaran antioksidan bileşikler de vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Anemi tedavisinde etkili olabilir.

Muz yüksek demir içeriği içerir ve bu nedenle demir kırmızı kan hücrelerinin önemli bir parçası olduğu için anemi tedavisinde yardımcı olur. Muzda ayrıca önemli miktarda bakır içeriği var, bu da kırmızı kan hücrelerinin oluşmasında ciddi bir unsur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
13
12
5
2
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charles Wellington

maymun bizden iyi biliyor, zaten muzu biz yanlış yerinden soyuyoz dibinden soycan bak ben maymundan öğrendim bunu. bi de yanlış ısırıyoruz önce yandan ısırca... Devamını Gör

inci küpesiz kız

canım istedi yaaaa sevmem ama istedi