Görüş Bildir
Haberler
MasterChef Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır? MasterChef Lokma Tatlısı Tarifi...

MasterChef Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır? MasterChef Lokma Tatlısı Tarifi...

Gaye Sülün
21.09.2021 - 18:27

MasterChef programının 20 Eylül’de yayınlanan bölümünde şefler yarışmacılardan lokma tatlısı yapmalarını istedi. Bunun üzerine şerbetli tatlı için kolları sıvayan yarışmacılar hem zamanla hem de birbirleriyle yarıştı.  Yarışmacılardan istenilen lokma tatlısı, tatlı severlerin büyük ilgilisini çekti. Peki MasterChef lokma tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeleri neler? İşte detaylar...

Lokma tatlısı, herkesin bildiği ve sevdiği bir sokak lezzeti aslında. Ege’de sahilde dolaşırken kokusuna doğru yönelirsiniz bir anda. Genelde dışarıdan alıp yediğiniz lokma tatlısını evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Peki, dün MasterChef yemek tarifleri arasında olan lokma tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları ile lokma tatlısı tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler haberimizde.

MASTERCHEF LOKMA TATLISI MALZEMELER

  • 3,5 su bardağı un

  • 2 su bardağı ılık su

  • 1 paket kuru maya

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 3 bardak ay çiçek yağı

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı su (şerbeti için)

  • 3-4 damla limon suyu

MASTERCHEF LOKMA TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine kuru maya ve toz şekeri ilave edin. Un harcına iki bardak ılık su ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Biraz cıvık ama pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru mayalanması için dinlenmeye bırakın. Yaklaşık bir saat kadar elde ettiğiniz hamuru dinlendirin.

Hamurunuz mayalanırken bir yandan da şerbet için 1,5 su bardağı ile şekeri tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eriyince bir iki damla limon ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Mayalanan hamuru yağlı bir kaşık yardımıyla kızartamaya başlayın; ancak  daha pratik olarak sıkma torbasını da kullanabilirsiniz. Kızarttığınız lokmaları şerbetli kabın içine alın ve harmanlayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın