Görüş Bildir
Haberler
Masa 6 Yarım Saat Daha: Bir Neslin Harçlıklarını Gömdüğü İnternet Kafelerde Oynadığımız Efsane Oyunlar ve Yapılan Geyikler!

etiket Masa 6 Yarım Saat Daha: Bir Neslin Harçlıklarını Gömdüğü İnternet Kafelerde Oynadığımız Efsane Oyunlar ve Yapılan Geyikler!

Don't mind me
20.04.2019 - 00:27

Mazi kalbimizde yaradır, harçlıklarımızı biriktirerek gittiğimiz, saatlerimizi harcadığımız internet kafelerin hafızlarda yer etmiş efsane oyunlarını sizler için derledik!

GTA Türk City

GTA Türk City

GTA serisinin efsane oyunu Vice City'nin Türk versiyonunu hatırlayanlar var mı? Türkiye forması ile dolaşan Tommy, Şahin, Kartal, Hyundai Accent ve daha pek çok sevdiğimiz araba, değiştirilmiş mekan tabelaları ve daha nicesi. Geriye dönüp baktığımızda tasarlayan arkadaşın mizah anlayışını takdir etmemek zor.

"Kim kurdu atomu, atom yok demedik mi ya!"

"Kim kurdu atomu, atom yok demedik mi ya!"

O günleri anıp da Half-Life'ı unutmak olmaz. Gerçek dostlarımızı tanımaya başladığımız yıllardı. Crossfire haritasında her oyun başında atom (bomba, nükleer vs. olarak da bilinir) kurmak yasaklanır ancak 5 dakikaya kalmadan o alarm sesi gelmeye başlar. Efsane odur ki o günlerde atom kuranlar bugün LoL'de Yasuo alıp rakibi besliyorlarmış...

"Pusmak yok!"

"Pusmak yok!"

Counter Strike'ı o yıllarda oynayanlar sanırım ne CS:GO'da ne başka bir FPS oyununda aynı zevki alamıyor olsa gerek. CS 1.5 ve 1.6 mı oynanacağı yönünde hararetli tartışmalarla başlayan süreç, bıçak bıçağa deyip silah çeken arkadaşlar, diğer bilgisayar ekranlarına bakmanın yasaklanması gibi rekabeti doruklara çıkaran bir oyundu.

İlk aşkımız olan ablayı hatırladık mı?

İlk aşkımız olan ablayı hatırladık mı?

O zamanlar İngilizce'miz de yoktu, bu ablamız bize bir şeyler anlatırdı anlamadan dinlerdik öylece. Need for Speed Underground 2'nin senaryosu da kapışması da oldukça zevkliydi. Bu arada ablamızın adı Brooke Burke ;)

"Kale kurmadan dalmak yok bak, ya neden saldırıyorsun!"

"Kale kurmadan dalmak yok bak, ya neden saldırıyorsun!"

Age of Empires 2 1999 yapımı olmasına rağmen hala canlı bir kitlesi var. O zamanların yegane kuralı gelişmek, en azından Çağ 3'e ulaşmaktı, sonra da alabildiğine kapışmak!

Bu oyun bitmiyor: Command and Conquer: Generals

Bu oyun bitmiyor: Command and Conquer: Generals

Strateji oyunları arasında Command and Conquer: Generals'e ayrı bir yer ayırmak gerekir. Şimdi Hearts of Iron, Civilization gibi oyunlar bir kenara dursun ilk dakikasından itibaren çok seri ve stratejik oynamanız gereken, efsane bir oyundu. Ha bir de saatler sürüyordu bitmesi.

Bayrağı kapmaca: Call of Duty 2

Bayrağı kapmaca: Call of Duty 2

2005 yapımı olan Call of Duty üzerine ne oyunlar çıktı, hava saldırıları çağırabildiğimiz, uçak kullanabildiğimiz ancak hiçbiri bu oyundaki o rekabet havasını yaratamadı. Senaryosu ayrı bir efsane olan oyunda şüphesiz çok oyunculu modu fazlasıyla güzeldi!

"Abi şu bölümü geçsene."

"Abi şu bölümü geçsene."

Bildiğiniz gibi yeni bir Spider-Man oyunu PlayStation platformuna çıktı ve çok beğenildi, grafikler, oynanış, senaryo, DLC'ler... Gel gelelim oyunu indirip oynadığımda 2004'te çocuk halimle saatlerimi, günlerimi harcadığım Spider-Man 2 oyununun tadını alamadım. Örneğin görseldeki bölümü hatırlayanlar zorluğunu iyi bilir, bu bölümü geçebilmek için masa süresini defalarca uzatıyorduk!

Knight Online

Knight Online

Fazla söze gerek yok aslında. Bir nesil harçlıklarını sadece internet kafelerde bu oyunu oynamak için biriktirirdi. Bağıra çağıra oynarken az azar yemedik internet kafe sahibinden.

"Depo arkası ws gel."

"Depo arkası ws gel."

'Doluyu bi versene takıp geri vericem.' 

İnsanlığa olan inancım bu cümleye güvenmem ile çok derinden sarsılmıştı... Metin 2 Knight'ın popülerliğinin düştüğü dönemde gelmiş ve birkaç yıl büyük bir furya yaratmıştı. İnternet kafelerde bir dönem sadece Metin 2 oynanıyordu.

"Ne yapacağız abi!?" Max Payne

"Ne yapacağız abi!?" Max Payne

Senaryosu ile efsane olan bu oyunu, o zamanın grafik standartlarına göre de çok kaliteliydi. İnternet kafede defalarca oynamaya çalışıp hiç bitirilemeyen, anlaşılmayan oyunlardan birisiydi.

AEZAKMI ve HESOYAM

AEZAKMI ve HESOYAM

GTA Vice City ile oyun sektöründe seviyeyi yükseltmişti ama San Andreas ile zirve yaptı. Asla görev yapmadan sadece hilelerle şehirde terör estirilen günler.

FIFA 2002 World Cup

FIFA 2002 World Cup

Geçtiğimiz günlerde demosunu indirip oynadığımda oldukça şaşırdım, çünkü bu oyunun grafikleri hatıralarımda neredeyse gerçekti. İnternet kafelerde de futbol oyunlarını sevdiren bir oyundu FIFA 2002.

Tabi ki hepsi bu kadar değil, eğer sizin de hatırladığınız, oynadığınız oyunlar varsa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
246
162
85
13
11
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?