Görüş Bildir
Haberler
Atom Kurmak Yasak! Başında Saatlerimizi Harcadığımız Efsane Oyun: Half Life

Atom Kurmak Yasak! Başında Saatlerimizi Harcadığımız Efsane Oyun: Half Life

Don't mind me
21.12.2018 - 01:16

Bir neslin saatlerini başında geçirdiği, yaşattığı zevkin ve eğlencenin haddi hesabı olmayan Half-Life'ı nasıl unuturuz ki? İnternet kafelerde arkadaşlarımızla Half-Life oynamanın verdiği keyif bambaşkaydı. Valve'nin senaryo moduyla efsaneleşen Half-Life serisinin çokoyunculu modunu şöyle bir güzel analım dedik! Efsane haritaları ve silahlarıyla Half-Life!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Half-Life denince akla gelen ilk harita belki de Crossfire. Nedendir bilinmez onca harita arasından illa burası seçilir sonra saatlerce sıkılmadan oynanırdı.

Gerçekten de, saatlerce oynanıldığında bile sıkılan olmamıştır herhalde bu oyundan. Ancak masanın süresinin dolması bizi durdururdu herhalde.

Bir nesil ihaneti Crossfire sayesinde öğrendi! "Atom kurmak yok" diye anlaşılır ancak 5 dakika içerisinde o meşhur siren duyulur!

Bu arada biz 'Atom' yazdık ancak, 'bomba, santral, siren, nükleer, deprem' ve benzeri pek çok şey deniliyor buna. Siz ne derdiniz? Yorumlarda yazmayı unutmayın. :)

"Kim kurdu atomu?" demeye kalmadan sığınağa giremeyenler için çaresiz bir bekleyiş başlar. Ve o meşhur beyaz ekran!

Sığınağa girmeden patlamadan nasıl kurtulacağınızı biliyorsanız gerçek bir bordo klavyelisiniz. :)

Birkaç kişi girildiği taktirde kaos ortamına dönen "Stalkyard" haritasını unutmamak lazım. İki kişi kapışmak için en sık tercih edilen harita burasıydı.

Profesyonel oyuncular da karşılıklı mücadele için bu haritayı tercih ediyor.

Boot Camp geniş ve zevkli bir haritaydı. Bunun dışında oynanmasının genelde tek bir amacı vardı: O su tanklarına dalıp bazukanın mermisini döndürebilmek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir de o unutulmaz silahlar vardı! En zevklilerinden biri "Gauss" olsa gerek! Tabii o zamanlar bu silaha Gauss dışında her şey deniyordu.

Sağ tık ile şarjlayıp akrobatik gösteriler yaptığımız, duvarların arkasındakileri indirdiğimiz bu silah usta ellerde oyunun en tehlikeli silahına dönüşüyor.

Elektroşok! Asıl adı Gluon Gun olan bu alet o yıllarda bizi en çok korkutan silahlardan biriydi, çoğu oyunda yasaklanırdı.

Ancak aslına bakarsanız elektroşok, profesyonellerce çok da tercih edilen bir silah değil.

Levye ile saldıranlar derneği burada mı? Bir de sadece "levye gel" deyip silahla saldıranlar vardı ki insanlığa inancımızı küçük yaşlarda kaybetmemize neden olmuştur.

Korkutucu görünüşünün yanında levyenin hasarı çok düşüktü.

Peki sizin en sevdiğiniz Half Life silahı hangisiydi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
42
9
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın