Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş: 'Çoğu Şirketin Tasfiyesi İçin Talimat Verdim, Artık Belediyenin İhalelerini Belediye Kendisi Yapacak'

etiket Mansur Yavaş: 'Çoğu Şirketin Tasfiyesi İçin Talimat Verdim, Artık Belediyenin İhalelerini Belediye Kendisi Yapacak'

Yüksel Venedik
14.04.2019 - 21:56 Son Güncelleme: 15.04.2019 - 16:55

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, belediye şirketlerinin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdiğini belirterek, 'Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir.'

'Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir.'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. 

Dünkü toplantının tutanağının oylanması sırasında, AKP ve MHP grubu 'belediye şirketlerinin şeffaf yönetilmesi ve denetlemesine' ilişkin verdikleri teklifin oylanmadan reddedildiği gerekçesiyle' oylamaya karşı çıktı.

Yavaş, tutanakta bir maddi hata varsa düzeltilebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Siz şöyle bir önerge de verebilirsiniz, 'Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var' diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devamını istiyorsunuz. Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir.'

İtirazların ardından Yavaş toplantıya ara verdi ve salonda arbede yaşandı.

İtirazların ardından Yavaş toplantıya ara verdi ve salonda arbede yaşandı.

Yavaş'ın açıklamasının ardından yükselen itiraz sesleri, salonda arbede yaşanmasına neden oldu. Verilen aranın ardından parti temsilcileri söz aldı. 

CHP adına konuşan Haydar Demir, '31 Mart'ta Mansur Yavaş, Ankara'ya hizmet amacıyla çıktığı yolda yetkiyi almışken, ilk toplantıda meclisi tıkamak, çalıştırmamak için böyle bir önerge verilmesini iyi niyetli görmüyorum. Derdiniz Ankara'ya hizmet mi, yoksa belediye çalışmasını tıkamak mı?' ifadelerini kullandı.

'Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim'

'Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim'

Belediye şirketlerinin yönetimiyle ilgili olarak başkanın yetkisi olduğunu ifade eden Yavaş, 'Temsil yetkisi benim elimden alınıp üç meclis üyesine verilmek isteniyor, bu bir yetki gaspı.' dedi ve şunları ekledi:

'Şirketlerin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalelerini belediye kendisi yapacak. Hiçbir şekilde işçi çıkarmadan o işçilerin devrini sağlayacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle, onların da başkalarına ihaleyi vermesinin önüne geçiyoruz.'

Yavaş ayrıca Twitter hesabından Meclis'te yaşananlarla ilgili şu tweeti attı 👇

Yavaş ayrıca Twitter hesabından Meclis'te yaşananlarla ilgili şu tweeti attı 👇

Yavaş, dünkü toplantıda "5 yıldır Belediye Başkanınca kullanılan yetkiyi şimdi Belediye Meclisi'ne almak istediler" demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1189
445
20
13
10
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

yazıklar olsun hepinize ya. az önce maltepe sayımı yine iptal ettirmişler tekrar sayılacakmış. kim bilir neler oluyor o belediyelerde de bu kadar uzatmaya ça... Devamını Gör

Umut

25 yildir baskanda olan yetkiyi meclise almaya calistilar. bunlarin beka problemi oturduklari koltuk sadece. helal başkanım..

Kudurun ağlayın :ddd Mansur Başkanım <3