Görüş Bildir
Haberler
Malatya'da Alevi Vatandaşların Evlerine Kırmızı Boyayla Çarpı İşareti ve Bir Fotoğraf...

etiket Malatya'da Alevi Vatandaşların Evlerine Kırmızı Boyayla Çarpı İşareti ve Bir Fotoğraf...

Emre Ordu
23.11.2017 - 20:36 Son Güncelleme: 24.11.2017 - 09:28

Malatya'da dün Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılması halkta tedirginlik yarattı.  Emniyetten yapılan açıklamada olayın faillerinin bulunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Malatya Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mahalleyi ziyaret ederek 'vatandaşlarımızın yanındayız' mesajı verdi. Ülkü Ocakları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları kınama mesajları yayımladı. Ayrıca Pir Sultan Abdal Derneği protesto yürüyüşü düzenledi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malatya'da Alevilere ait evlere çarpı işareti atılmasıyla ilgili Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, olay kınanarak faillerinin bulunması için başlatılan çalışmanın devam ettiği belirtildi.

Ülkü Ocakları: "Provokatif eylemi şiddetle kınıyoruz"

Ülkü Ocakları: "Provokatif eylemi şiddetle kınıyoruz"

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan olayı gerçekleştirenlerin yakalanarak cezalandırılmalarını istedi. Yılan, 'İlimizin güzide Mahallelerinden Cemal Gürsel Mahallemizde yer alan Alevi vatandaşlarımızın evlerine yönelik bir takım provokatörlerin yapmış oldukları menfur saldırı ve provokatif eylemleri ülkücü camia ve Türk milleti adına şiddetle kınıyoruz. Bu davranışları yapan provokatörlerin  yakalanarak  cezalandırılmaları en büyük temennimizdir' dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan kınama

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan kınama

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulmasının provokasyon olduğunu belirterek, “Malatya’da her kesim bir birinin sevincine ve acısına ortak olur, hainlerin kötü niyetlerine ortak olmaz dedi. Keskin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin et ile kemik gibi ayrılmaz bir parçası olan Alevi kardeşlerimizin evlerinin kapı ve duvarlarına işaret konulması; esnaf ve sanatkar camiası tarafından da şiddetle kınanmaktadır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahalleyi ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır: "Birliğimize gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok"

Mahalleyi ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır: "Birliğimize gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olayın yaşandığı Cemal Gürsel Mahallesi'ni ziyaret etti.Mahalle sakinleriyle görüşerek, benzer olaylara fırsat vermeyeceklerini belirten Çakır, 'Barış ortamımızı baltalamak isteyen birileri, çıkacaktır. Etrafımıza baktığımızda, birçok terör örgütü etrafımızı sarmış durumda. Birliğimizi sağlayacak olanlar, biziz. Bizim birliğimize, beraberliğimize bu tür eylemlerle gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Biz, her zaman vatandaşlarımızın yanındayız' diye konuştu.

Yürüyüşle protesto edildi

Yürüyüşle protesto edildi

13 evin kapısına çarpı işareti bırakılması, yürüyüşle de protesto edildi. Malatya ve Ören Pirsultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen yürüyüşe, dernek ve sendikaların yanı sıra çok sayı da vatandaş katıldı. Kalabalık grup, Paşaköşkü Caddesi'nden, Saat Kulesi'ne kadar yürüyerek olayı kınadı.

CHP'li Ağbaba Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Ağbaba Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, evlerin kapılarına çarpı işareti atılmasını verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, İçişleri Bakanı Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

“Türkiye genelinde bugüne kadar Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği kaç olay yaşanmıştır? Bu olayların tarihleri nedir? Hangi yerleşim yerlerinde gerçekleşmiştir? Bugüne kadar Alevi vatandaşlarının evlerini işaretleyen kişilerden kaçı yakalanmıştır? Bu kişilerden kaçı ceza almıştır? Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşanılan saldırının ardından hangi işlemler yapılmıştır? Cemal Gürsel Mahallesi’nde evleri işaretlenen vatandaşların tamamının Alevi olması tesadüf müdür? Bölgede bir daha aynı saldırıların yaşanmaması için bir önlem alınması düşünülmekte midir?'

Yaşanan hadiseye sosyal medya da sessiz kalmadı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1493
463
150
92
38
34
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hülyaa

korkmayın! bizler siz yobazlar gibi küçücük çocuklara taciz tecavüz etmeyiz, din adı altında insanları öldürmeyiz. korkmuyoruz

Pasif Kullanıcı

Sende o çarpıyı koyanların kafasındansın.

Narki

Alevi değilim ama benim kapıma da işaret koyabilirsiniz gurur duyarım!

Hasan Koç

Alevi değilim, sunni değilim şili değilim, bir süredir müslüman da değilim ve bu açıkçası şerefsizlik. Bölücü itler yapıyor bunu.