Görüş Bildir
Haberler
Urla Villalarına Yürütmeyi Durdurma

Urla Villalarına Yürütmeyi Durdurma

Deniz Gök
15.07.2015 - 17:31 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 09:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan Urla villalarıyla ilgili olarak mahkeme karar verdi. Haklarında yıkım kararları bulunan villaları kurtarmak için 1. derece sit olan bölgeyi 3. derece site çeviren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararının yürütmesi durduruldu. 

17-25 Aralık sürecinde internette yayımlanan ses kayıtları sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle anılan, İzmir’in Urla ilçesine bağlı Zeytineli köyü Hacılar Koyu’ndaki, işadamı Latif Topbaş ve Boyacı ailelerine ait ruhsatsız villalarla ilgili bir mahkeme kararı çıktı. 

1'inci dereceden çıkartılıp 3'üncü derece SİT kapsamına alınmıştı

İl Özel İdaresi tarafından haklarında yıkım kararı bulunan villaları kurtarmak için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, villaların bulunduğu yaklaşık 20 hektarlık araziyi 1. derece sit alanından çıkararak 3. derece sit alanı kapsamına almıştı. 

Değişiklik kararını İl Genel Meclisi eski Başkanı Serdar Değirmenci, eski ve yeni CHP’li milletvekilleri Alaattin Yüksel, Rıza Türmen ve Musa Çam ile çevreci avukatlar yargıya taşımıştı. 

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararı TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Değirmenci ve çevreci avukatlar, bir basın toplantısıyla açıkladı. Mahkemenin, villaların bulunduğu bölgeyi 1. derece sit alanı kapsamından çıkararak 3. derece sit alanına çeviren düzenlemeyi iptal ettiği duyuruldu.

'Karar emsal olabilir'

Davaya müdahil olan çevre avukatlarından Şehrazat Mercan kararın emsal olabileceğini söyleyerek, 'İyi ki hukuk var. İyi ki hala mahkemeler var. Bu karar, dokunulamaz denilen bir alan için alındı. Eğer karar iptal edilirse gerekçeli karardan da bunun iptal edilmesini bekliyoruz. Bu villaların yıkılması gerekecek.” ifadelerini kullandı.

DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0