Görüş Bildir
Haberler
Madımak Sanıklarının Avukatlığını Yapan İBB Başkanı Uysal: 'Can Verenler de, Hapis Yatanlar da Mağdur'

etiket Madımak Sanıklarının Avukatlığını Yapan İBB Başkanı Uysal: 'Can Verenler de, Hapis Yatanlar da Mağdur'

Emre Ordu
14.11.2017 - 21:26 Son Güncelleme: 15.11.2017 - 14:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a 24 yıl sonra Sivas'ta yaşanan Madımak katliamında sanıkların avukatı olduğu için pişman olup olmadığı soruldu. Davalara bakmaktan pişman olmadığını ancak şu anki tespitlerinin o dönemkilerden farklı olduğunu ifade eden Uysal, 'Sivas olayları halkın birbirine yaptığı bir şey değil. Orada can verenler de, hapis yatıp bedel ödeyenler de mağdur diye bakıyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İBB Meclisi’nin oturumu öncesi grupları ziyaret eden Mevlüt Uysal'a CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, 1993 yılındaki Sivas Katliamı'nın sanıklarının avukatlığını yaptığını hatırlatıp, “Bugün olsa Sivas katliamını savunur musunuz? Bir özeleştiri yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu sordu.

Sağ'ın sorduğu soru salonda buz gibi bir hava estirdi.

"Sanıkların avukatlığını yapmaktan pişman değilim"

"Sanıkların avukatlığını yapmaktan pişman değilim"

Uysal, o soruyu şöyle yanıtladı: “Sivas davalarına girmekten pişman mısınız, hayır pişman değilim. Ancak Sivas olaylarıyla ilgili tespitim, o günkü tespitimle kesinlikle örtüşmüyor. Şu anda çok farklı bakıyorum. Sivas olayları halkın birbirine yaptığı bir şey değil. Orada can verenler de, orada hapis yatıp bedel ödeyenler de mağdur diye bakıyorum. Nasıl ki, oradaki vatandaş bire bir oraya yakma niyetiyle gitmediyse, bedel ödeyenler de böyle bir niyetle oraya gitmedi. Maalesef, bizzat avukatlığını yaptığım vatandaş, hiç orada bulunmamasına rağmen idam cezasına çarptırıldı. Ayakkabıcılık yapıp, İstanbul’a ayakkabı almaya gelen bir vatandaş idam cezasına çarptırıldı. Bakışım o. Türkiye bu olayları çok yaşadı. İnşallah, şimdiden sonra bu tür olayları yaşamayız.O süreçte biz bir şekilde şuna inanıyorduk. Hiç kusuru olmayan, masum olan, orada muhafazakar olan kesimin üzerine bir şey yıkılmaya çalışılıyor.”

"O süreçte baktığım pencereden yaptığım mücadele doğru"

"O süreçte baktığım pencereden yaptığım mücadele doğru"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sözler üzerine CHP’li meclis üyesi Hasan Tapan'ın “Olayı basitleştiriyorsunuz” cevabının ardından gerilim yaşandı.

Uysal ise bunun üzerine “Eğer böyle anlıyorsanız söyleyeceğim bir şey yok. O süreçte baktığım pencereden yaptığım mücadele doğru mu derseniz, evet doğru. Nasıl ki 12 Eylül öncesinde, karşılıklı birbirine silah çeken iki kardeş yaptığının doğru olduğuna inanıyordu, mesele bu. Bugün tek duamız, bir daha böyle olayların yaşanmaması' dedi.

Uysal'ın Sivas katliamına yönelik sözleri sosyal medyada da gündem...

Uysal'ın Sivas katliamına yönelik sözleri sosyal medyada da gündem...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
566
193
57
28
9
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

insanların diri diri yakılmasında hangi pencereden bakıp da kendini haklı görebilirsin ya? bi de mücadeleden bahsedip doğruluğunu onaylıyosun. hiç mi vicdanı... Devamını Gör

Can_Can

İslamcılar hep mağdur zaten bu memlekette

Sokratesiniçsesi

ben senin aileni senle birlikte bi eve sokup yakayım sonra biride cıksın bu yakan arkadaşta madur desin öylemi ulan siz nasıl kansız köpeklersiniz