Görüş Bildir
Haberler
LYS Birincisinin Okulu Bir Gecede İmam Hatip Oldu

LYS Birincisinin Okulu Bir Gecede İmam Hatip Oldu

Caner
08.07.2014 - 10:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

LYS Birincisinin Okulu ‘Bir Gecede’ İmam Hatip Oldu

4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte imam hatibe dönüştürülen okullara her gün bir yenisi eklenirken, bu ‘zorunlu’ dönüşüme isyan eden öğrenci, öğretmen ve velilerin eylemleri sürüyor.

İstanbul’da veliler İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’la görüşürken, LYS 2014 birincilerinden Mehmet Selim Ortak’ın okuduğu Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü öğrenen veli ve öğrenciler okul bahçesinde eylem yaptı.

Göztepe’deki Yeşilbahar Ortaokulu’nun imam-hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararını protesto eden ‘Göztepe Okuluma Dokunma İnisiyatifi’ ile Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyeleri Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

‘Okuluma dokunma’ yazılı pankartlar taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan öğrenci velisi Ayper Alpdere, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a iletilecek talepleri şöyle sıraladı:

“4+4+4 ile geçtiğimiz yıl yaşanan mağduriyetlere yenilerinin eklenmemesi, kalabalık sınıflarda eğitim kalitesinin düşmemesi, okul kazalarına davetiye çıkarılmaması, mahalle halkının, velilerin ve öğrencilerin taleplerine kulak verilmesi, kamu okullarının eğitim kalitesini düşürerek özel okullara potansiyel müşteriler yaratılmaması, yurttaşlara parasız, nitelikli, kamusal eğitim olanakları sunma ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama zorunluluğu, anayasa ile garanti altına alınmış olan sosyal devlet anlayışından vazgeçilmemesi… “

Oğlunun karne aldığı gün okulun dönüştürüleceği haberini aldıklarını kaydeden veli Gülsün Gençel ise, ” Biz imam hatibe karşı değiliz, ancak imam hatipler talep edilen yerlerde açılsın. Okulumuzun elimizden alınmasına karşıyız” diye konuştu.

Eylemin ardından bir grup veli Milli Eğitim İl Müdürü Muammer Yıldız ile bir araya geldi ve taleplerini iletti.

Prof. Dr. Kamil Miras Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin adını LYS tercih rehberinde ‘Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi’ olarak gören öğrenci ve veliler, okul bahçesinde protesto gösterisi yaptı.

İmam hatip okullarına karşı olmadıklarını, ancak kendi okullarının fen lisesi ya da anadolu lisesi olmasını isteyen öğrenciler, ‘Abe Nabi Avcı naptın bize’ , ‘Rabbim’e sordum Kamil Miras dedi’ yazılı dövizler taşıdı. Öğretmen Marşı’nı söyleyen liseli gençler, ‘Okuya okuya kazanacağız’ diye slogan attı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın da destek verdiği eylemde açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Sena Tanyel okulun dönüştürülmesi sürecinde istikrarlı başarının dikkate alınmadığını söyledi. Başarının devamı için okulun fen lisesi olmasını istediklerini vurgulayan Tanyel, “Öğrencilerimiz, okul dönüşümü nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor” dedi.

Kararla, anadolu öğretmen lisesi öğrencilerinin mağdur olacağını CHP’li Ahmet Toptaş ise “Afyonkarahisar’da geçen yıl 18 okul imam hatibe dönüştürüldü. Boş bir bina bulsalar hemen akıllarına imam hatip geliyor. İmam hatip okuluna ihtiyaç varsa o da açılır. Çocuklarımızın üzerinden elinizi çekin” diye konuştu.

2014 LYS TS-1 ve TS-2′de Türkiye 1′incisi olan Mehmet Selim Ortak de eyleme destek vererek, arkadaşlarının eğitimi için okulun fen lisesi ya da anadolu lisesi olmasını istedi. Okulun öğrencileri Betül Yılmaz, Zehra Betül Özmen ve Sezgi Ayata ise iki yıl karışık eğitim yapılması planlanan okulda hem kendi başarılarının hem de imam hatip öğrencilerinin başarılarının olumsuz etkileneceğini savundu.

Açıklamaların ardından eylemlerini alkışlarla sürdüren öğrenci ve veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümek istedi. Yürüyüşe geçen grubu okul bahçesinde durduran polis, eylemin yasal olmadığını ileri sürdü. Polis ve veliler arasında yaklaşık 10 dakika süren pazarlık sonrasında öğrencilerin trafiği aksatmadan küçük gruplar halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümelerine izin verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler, burada da slogan atarak Öğretmen Marşı’nı söyledi. Okul Aile Birliği’nden üç veli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Yetkililer, Afyonkarahisar’da imam hatip lisesine ihtiyaç olduğunu, bu nedenle okulun imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra öğrenci ve veliler, Vali Hakan Yusuf Güner’le görüşmek istedi. Ancak Vali Güner’in makamında olmadığını belirten görevliler, velilere ‘İdare Mahkemesi’ne başvurmalarını önerdi. Grup, bir süre valilik önündeki bekledikten sonra dağıldı.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/lys-bi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0