Görüş Bildir
Haberler
Luis Figo Dünya Kupası Formatını Değiştirmek İstiyor

Luis Figo Dünya Kupası Formatını Değiştirmek İstiyor

Enver K.
19.02.2015 - 16:53

FIFA başkanlığına adaylığını koyan Luis Figo, seçilmesi halinde Dünya Kupası'na katılan takım sayısını arttıracağını açıkladı.

FIFA başkanlığı için seçimlere girme kararı alan Portekizli futbol efsanesi Luis Figo, adaylık manifestosunu Wembley Stadı'nda gerçekleştirdiği bir basın toplantısıyla açıkladı.

Figo'nun yapmayı planladığı en büyük değişiklik, Dünya Kupası'na katılan takım sayısını 32'den 40'a veya 48'e çıkarmak. Futbolculuk kariyerinde iki kez Dünya Kupası'nda mücadele eden Figo, iki ayrı kıtada aynı anda düzenlenecek 24 takımlı iki turnuvanın ardından tek ülkede gerçekleşecek bir final turu planlıyor. Figo konu hakkındaki detayları şu sözlerle anlattı:

'İki seçenek de turnuvanın üç-dört gün uzatılmasıyla uygulanabilir. Böyle bir arttırım yapılırsa, açılan kontenjanların Avrupa kıtası dışındaki ülkelere verilmesi gerekir. Bu sayede dünya çapında daha fazla ülkenin katılımını sağlamakla kalmayıp, futbolun global gelişimi için kullanılacak ek gelirler de yaratmış olacağız.'

Seçimlerde 42 yaşındaki Figo'nun yanı sıra Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve Ürdünlü Prens Ali bin Al Hussein de FIFA başkanlığı için Sepp Blatter'in karşısına çıkacak.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/luis-f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın