Görüş Bildir
Haberler
Love Buddy’den Friends With Benefits’e: Aklınızdaki Biz Şimdi Neyiz Sorusuna Yanıt Olacak 8 Farklı İlişki Türü

etiket Love Buddy’den Friends With Benefits’e: Aklınızdaki Biz Şimdi Neyiz Sorusuna Yanıt Olacak 8 Farklı İlişki Türü

Laurie Strode
02.07.2021 - 22:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlişki kavramının ve duygusal yakınlıkların çağımızın getirdiği birçok etkenle dönüştüğü, değiştiği bir evrede yaşıyoruz. Bireysellik, cinsel özgürlük, toplumsal tabular, sosyal yaşantılarımız ve hatta teknolojinin hayatımıza bu denli yer etmiş olması elbette en başta ilişkilerimizi ve ilişki anlayışımızı belirleyen çok net kavramlardan bazıları. İşte tam da bu noktada geleneksel ilişki türlerinden ayrılan günümüz ilişkilerinde bizleri 'üçüncü nesil ilişkiler' olarak adlandırılan bazı türler karşılıyor. Çoğunun adını sıklıkla duyuyoruz, deneyimliyoruz. Kimisi seks üzerine kimisi sadece duygu üzerine inşa edilmiş bu ilişki türlerine biraz yakından bakalım...

1. Tek gecelik ilişki

1. Tek gecelik ilişki

'One Night Stand' olarak da tabir edilen tek gecelik ilişki türü adıyla müsemma. Tanışıyorsunuz, cinsel bir birliktelik yaşıyorsunuz ve vedalaşıyorsunuz. Karşılıklı cinsel ihtiyaç giderme odaklı yaşanan bu ilişki aşağıda inceleyeceğimiz diğer türden ilişkilere kıyasla çok daha uzun bir geçmişe sahip. O yüzden deneyimlememiş olsanız bile adını mutlaka duymuşsunuzdur. Hollywood'un da en sevdiği romantik komedi filmlerinin konusudur aynı zamanda!:)

2. Fuck buddy

2. Fuck buddy

Tek gecelik ilişkilerin bir tık üstü diyebiliriz fuck buddy müessesi için. Türkçeleştirirsek seks dostu/arkadaşı gibi bir terim ortaya çıkarabiliriz. En sık karşılaşılan ilişki türlerinden biridir aynı zamanda. İçinde birliktelik yaşamaya yol açacak herhangi bir duygu durum bulundurmayan bu ilişki türünde sadece cinsel ilişkiye girmek için bir araya geliyorsunuz. Tamlamanın içinde 'buddy' kelimesinin olması yanıltmasın sizi, bu ilişkide buluştuğunuz tek yer yatak.

3. Love buddy

Fuck buddy'nin bir beden büyüğü desek yanlış olmaz. Aşk arkadaşı/dostu olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu tanımda ise duyguları da dahil ediyorsunuz partnerinizle olan ilişkinize. Bildiğimiz manasıyla 'sevgili' oluyorsunuz, gezip tozabiliyorsunuz ancak ne sadakate ne de vaatlere yer var burada. Yani sizi bir ilişkinin içerisinde olmaya ve tutmaya neden olabilecek herhangi bir bağlılık yok. Kısacası duygusal ihtiyaçlarınızı gidermeye temellenmiş bir ilişki biçimi love buddy.

4. Sense buddy

İlişkinizi love buddy'nin ortasında bir yere konumlandırmanız gerekiyorsa doğru yerdesiniz. Tamamen duygularla harmanlanmış bir ilişki biçimi olan sense buddy'de love buddy'de olduğu gibi gezip tozmalar var, mesajlaşmalar, görüşmeler, konuşmalar var. Ancak cinsellik yok, sadakat yok, vaat yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Friends with Benefits

5. Friends with Benefits

'Çıkar arkadaşları' olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu ilişki türünü fuck buddy'den ayıran en temel özellik burada çiftlerin arkadaş olması. Yine yaygın bir ilişki türü olan friends with benefits, sıradan iki arkadaşın ilişkilerine cinselliği de eklemesiyle vücut buluyor.

6. Sexting

Teknolojinin nimetleri üzerine inşa edilmiş bir sanal ilişki türü sexting. Sex ve texting (mesajlaşma) kelimelerinin birleşmesiyle oluşan sexting'te kişiler birbirini gerçek hayatta görmüyor ve sadece sanal olarak ihtiyaçlarını karşıladıkları bir ilişki yaşıyorlar.

7. Cuddle buddy

İlişkilerin en minnoşu cuddle buddy'yi, sarılma arkadaşı diye çevirebiliriz. En nihayetinde seks ve duygular ne kadar temel ihtiyaç ise sarılmak da bir o kadar ihtiyaç. İşte bu noktada imdadınıza yetişecek bir 'cuddle buddy'niz varsa sadakatsiz, vaatsiz, sekssiz istediğiniz kadar sarılabilirsiniz ona.

8. Açık ilişki

8. Açık ilişki

Kısaca 'open' olarak da tabir edilen açık ilişkide sıradan sevgililik ya da evlilik hayatı sürdüren çiftler karşılıklı rızayla başka insanlarla çıkmak ya da seks yapmak konusunda serbesttirler. Herhangi bir kural veya toplumsal gereklilik endişesi yaşamadan ilişkilerini sürdürmeyi tercih eden partnerler açık ilişkiyle karşılıklı olarak bireysel özgürlüğe dayalı bir ilişki türü yaşamış oluyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
26
14
8
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın