Görüş Bildir
Haberler
Londra Müdavimlerinin Son Gözdesi: Hotel Chantelle

Londra Müdavimlerinin Son Gözdesi: Hotel Chantelle

selcuk gun
27.01.2016 - 17:38

Londra Müdavimlerinin Son Gözdesi: Hotel Chantelle

Bazı şehirlerin arasında tatlı bir rekabet vardır; İstanbul-İzmirLondra ve New York arasında geçen tatlı mekan takaslarının sonuncusu Manhattan müdavimlerinin yakından tanıdığı Hotel Chantelle oldu.

Manhattan’daki orjinali Katy Perry, Channing Tatum (sanıyoruz ki bu isimle ikna oldunuz), Selena Gomez gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu, sadık bir müşteri kitlesine sahip olan Hotel Chantelle, sonunda ilk şubesini Amerika dışına çıkarak Londra’da açtı.

Manhattan’lılar için fazlasıyla sevilen Hotel Chantelle, Londra’da da sınıfı geçti. Orchard Street’te geçtiğimiz temmuz ayında açılan restoranın, popülerliği ve hakkındaki övgüler günden güne artarak devam ediyor.

Bu arada ismindeki ‘Hotel’e kanıp da bavulunuzla gitmeyin. Hotel Chantelle ’de oda, yatak, resepsiyon gibi, bir otelde bulunması gereken unsurların hiçbiri yok. Sadece bir restoran burası. Hotel Chantelle ismini ise İkinci Dünya Savaşı’nda Fransızların sığınağından alıyor. Yani arkasında tarihi ve hikayeleri de olan bir mekan ve biz hikayeleri çok severiz ama şimdilik Hotel Chantelle’in geçmişine girmeyeceğiz, konumuz başka.

Konumuz, bir restoranın hayati kısmı olan menü. Anlatılmaz, yaşanır gibi klişe bir açıklama yapmak istemeyiz ama menünün tarifi biraz zor. Hotel Chantelle ’in menüsü ilginç iki ülkenin melezi. Menüsünü, Amerikan ve Fransız mutfağının eğlenceli bir birleşimi olarak tanımlıyorlar. İlk başta tam anlaşılmasa da, menüdeki yemek ve içki isimlerine baktığınız anda ne demek istediklerini anlıyorsunuz. Gerçekten de ruhunda Fransız esintiler, porsiyonlarındaysa Amerikan cömertliği var restoranın.

Londralıların, daha doğrusu Avrupalıların çok da alışık olmadıkları bir tarafı daha var Hotel Chantelle’in; gece 2’ye kadar açık olan restoran, en az gece yarısına kadar da yemek servisi yapıyor. Kabul edilmeli ki, bu anca bir New Yorklu bilemediniz bir İstanbullu restoranın yapabileceği bir hareket!

Bu eğlenceli ve melez bir menüsü olan restoranda; Tuna Tartare Cigar, Nori Ash Monk, The Mad Lobster öne çıkan tatlar. Eğer sadece bir “happy hour” için uğramak isterseniz de Wanderlust ile başlayabilirsiniz devamı zaten gelecektir.

Şimdiden afiyet olsun.

Adres 23 Orchard St, London W1H 6HL, United Kingdom

Hotel Chantelle

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/bu-siralar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın