Görüş Bildir
Haberler
Lif Kullananlar Buraya! Temizlenmek İçin Duş Alırken Aslında Mikrop İçerisinde Yüzmenize Neden Olan Alışkanlıklar

Lif Kullananlar Buraya! Temizlenmek İçin Duş Alırken Aslında Mikrop İçerisinde Yüzmenize Neden Olan Alışkanlıklar

Sık duş almanın zararlı olduğunu öğrenince bir yaşıma daha girdim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı sıcak suyla duş almak:

1. Aşırı sıcak suyla duş almak:

Sıcak suyla duş alırken rahatlamış hissedebilirsiniz fakat sıcak su, istenmeyen kızarıklıklara, vücudunuzda kuruluk hissine sebep olabilir ve vücudunuzu daha hassas bir hale getirebilir. Londra'daki Mortar & Milk kliniğinin kurucularından Pamela Marshall, sıcak suyun derimizde bulunan yağ bariyerlerini tüketeceğini ve bunun sonucunda da koruma için oluşan bariyerlerin yok olacağını söyledi. Yani ılık veya biraz sıcak suda duş almak sizin için daha iyi olacaktır, özellikle hassas bir cilde sahipseniz.

2. Vücuttaki köpüklü suyu durulamamak:

2. Vücuttaki köpüklü suyu durulamamak:

The Sun'a göre; duş alırken kullandığınız ürünlerin vücudunuzda uzun süre durması istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Duş jelinden şampuana kadar birçok ürünün vücudunuzda tepkimeye girmesi sadece birkaç saniye sürer ve vücudunuzda kuruluk/tahriş gibi sorunlara sebep olabilir. Anlayacağınız o ki, duştan çıkmadan önce iyice durulanmanız gerekiyor.

3. Banyo lifi kullanmak:

Herkes yumuşacık banyo lifiyle kendini yıkamayı seviyordur fakat bu konuda size birazcık kötü haberlerimiz var. Sesderma firmasının kurucusu Dr. Gabriel Serrano, banyoların nemli atmosferinden dolayı banyo liflerinin bakteri yuvası olabileceğini söyledi. Aynı lifi tekrar tekrar kullanmak, cilt tahrişi ve hatta enfeksiyona sebep olabilir. Sabunla vücudunuzu yıkamak sizin için daha iyi olacaktır.

4. Duşta çok fazla zaman geçirmek:

4. Duşta çok fazla zaman geçirmek:

Duşa girdiğinizde suyun altında çok fazla zaman geçirmek sizi rahatsız edebilir. Kuru ve hassas bir cildiniz varsa vücudunuzun nem oranını uygun seviyede tutmak için duş sürenizi kısa tutmak iyi olacaktır. Duşa girmeden vücudunuza duş jelini uygulamanız bu konuda yardımcı olacaktır ve vücudunuzu koruyacaktır.

5. Jileti durulamamak ve banyonun içinde muhafaza etmek:

Eğer duşta jiletinizi kullandıktan sonra kenara koyup oradan uzaklaşan kişilerdenseniz bu konu hakkında bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Pamela, jiletin içindeki bıçaklar arasında oluşan bakterilerin teninize zarar verebileceğini söyledi. Yani jileti kullandıktan sonra durulayıp jiletin kendi kabında kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Banyo ürünlerinin kapağını açık bırakmak:

6. Banyo ürünlerinin kapağını açık bırakmak:

Duştayken kullandığınız ürünleri, kapağı açık bir şekilde kenara koyuyorsanız vücudunuza büyük ihtimalle tahriş edici maddeler sürüyorsunuz. Dr. Serrano, ürünlerin kapağı açık bırakıldığında banyodaki bakterilere nüfuz edecek yer oluştuğunu söyledi. Duş jelinizin ve şampuanınızın kapağının kapalı olduğundan emin olun ve bakterileri uzak tutmak için dolap gibi kuru bir yerde muhafaza edin.

7. Arıtılmamış suyla duş almak:

7. Arıtılmamış suyla duş almak:

Fazla klor ve kimyasal içeren suyla duş almak, vücut kuruluğuna ve tahrişe sebep olabilir. Bunun sebebi ise; suyun içindeki klor ve kimyasalların vücudunuz doğal nemini öldürerek kuru ve kaşıntılı bir hale getirmesi... Muslukların ve musluğun zaman içinde aşınmasını gözlemlerseniz vücudunuza da ne olduğunu az çok anlayabilirsiniz. Aynı şey saçlarınız için de geçerli. Klorlu suyla yıkandığınız zaman, kafa derinizde dökülme ve saçlarınızda kuruluk gözlemleyebilirsiniz.

8. Çok sık duş almak:

Saçlarınız her gün yağlanıyormuş gibi hissetseniz bile saçınızın dipleri için gerekli olan maddeleri almasına izin verin ve en az bir gün yıkamayın. Yadav'a göre; 'saçlarınızı soğuk suyla durulamaya çalışın veya durulamadan önce saçınıza seyreltilmiş sirke sıkın' böylelikle kısa süre içinde başka bir duşa ihtiyacınız kalmayacaktır.

9. Çok fazla şampuan kullanmak:

Saçınızın yapısına bağlı olarak şampuan kullanmak bile istemeyebilirsiniz. Kalın telli ve kıvırcık saçlarınız varsa duşta da saç kremi ve şampuan kullanıyorsanız, sadece saç kremiyle yıkandığınız zaman bukleleriniz daha sağlıklı olur ve duştan çıktığınızda saç bakımınızı daha kolay yapabilirsiniz. Ama tabii ki bu saçınızın ve kafa derinizin yapısına bağlı...

10. Duşta ilk olarak bacakları tıraşlamak:

Tıraş olurken işler ters gidebileceği birçok yol varken bir tanesinin de bu olmasına izin vermeyin. Dr. Jaliman'e göre; duşun sonunda tıraş olursanız kıllarınız yumuşayacağı için teniniz tahriş olmadan sonuca ulaşmanı daha kolay olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
49
37
21
19
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Amk banyodan kim ölmüş, milleti iyice hastalık hastası yapacaklar.

Özcan Cöne

LİF KULLANMAYINCA DA KATMAN KATMAN KİR OLUYOR AMK

supertr93016361

kesenin ve babannemin ördüğü lifin kurbanı olam