Görüş Bildir
Haberler
Lichtenberg Şekilleri Nasıl Oluşur

Lichtenberg Şekilleri Nasıl Oluşur

NORM
03.05.2015 - 13:47 Son Güncelleme: 04.05.2015 - 01:29

Lichtenberg Şekilleri

Yıldırım çarpmaları insanların vücutlarında kalıcı hasara yol açabiliyor. Peki Lichtenberg Şekilleri adı verilen bu yaralanmalar nasıl oluşur ?  

 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşadığımız dünyada birçok çeşitli ve ilginç hastalık görülebiliyor. Çoğumuzun bakmaya bile cesaret edemediği fotoğraflarla belgelenen hastalıklar veya doğanın kötü sürprizleri, insanların hayatında sonsuza kadar kalabiliyor. İşte ‘Lichtenberg Şekilleri’ veya sadeleştirilmiş adıyla ‘Yıldırım Yaraları’ bu sıra dışı, insanın uzun süre bakmaya cesaret edemediği görüntülere örnek olarak gösterilebilir. Peki ama bu yaraların sebebi nedir ? 

Adından da açıkça belli olduğu gibi bu yaraların sonucu yıldırım çarpmalarıdır. Çoğu zaman ölümle sonuçlanan yıldırım çarpmaları bazen düşünülenin tam aksine denk geldiği insanlar üzerinde kalıcı hasara yol açabiliyor.

Adını bu yaralanmalara kendini adayan Alman fizikçi Georg Christoph Lichtenberg’den alan yaralar,ısınan materyallerin üzerinde veya içerisinde bulunan elektriğin vücuda yayılması sonucunda meydana gelir ve insan vücudunda yıldırım şekline benzer yaralar oluşturur.

İsim babası olan Lichtenberg, zamanın şartlarında 2D şekilleri inceleme fırsatı bulabilmişti ancak modern voltaj araştırmacıları, 2D veya 3D şekilleri yalıtkan materyallerin içlerinde inceleyebiliyor.

Trap Lightning in a Block

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın