Görüş Bildir
Haberler
Liberland'ın Kurucusu Ülkesine Çıkarma Yapmaya Hazırlanıyor

Liberland'ın Kurucusu Ülkesine Çıkarma Yapmaya Hazırlanıyor

Liberland'ın kurucusu Vit Jedlicka

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sırbistan ve Hırvatistan arasında kurduğunu ilan ettiği ülke 'Liberland'a bir türlü giremeyen ve gözaltına alınan Vit Jedlicka, otobüslerle Liberland'a çıkarma yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

BBC Türkçe’den Tarık Demirkan’ın haberine göre, Liberland lideri önümüzdeki hafta Prag, Bratislava ve Budapeşte üzerinden otobüslerle kafileler halinde Liberland’a büyük çıkarma yapacaklarını, çünkü Liberland vatandaşlarının “ülkelerine” kavuşmak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Avrupa'nın Yeni Ülkesi: Liberland

Bir hafta önce Hırvatistan makamları tarafından gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan “Liberland” lideri Vít Jedlicka geçtiğimiz Cumartesi günü Tuna nehri üzerinden Liberland’a gelmesinin ardından yeniden gözaltına alınmıştı.

Hırvat mahkemesi önüne çıkarılan Jedlická ve yanındaki Alman, Çek ve Birleşik Amerika vatandaşlarından oluşan heyet kişi başına yaklaşık 300 euro cezayı ödemeleri üzerine Pazartesi günü serbest bırakıldılar.

250 bin kişi başvurdu

250 bin kişi başvurdu

Liberland Cumhuriyetine dünyanın her tarafından bağış ve yardımın geldiğini söyleyen Jedlická, “dünyanın hiçbir ülkesinin bütçesi bizim minik ülkemiz kadar artı gelire ve net bütçeye sahip değil” dedi.

“Yaşa ve başkalarının da yaşamasına izin ver” sloganını temel ilkesi haline getiren “Liberland Cumhuriyeti” vatandaşlığı için şimdiye dek 250 bin kişi başvurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0