Görüş Bildir
Haberler
Leyla ile Mecnun'dan Daha Uyumlular; En Lezzetli Yiyecek- İçecek Kombinasyonları

Leyla ile Mecnun'dan Daha Uyumlular; En Lezzetli Yiyecek- İçecek Kombinasyonları

R.G.
17.08.2021 - 16:36

Yemek yemek, hayattaki en büyük keyiflerden biri. Herkesin kendine göre bir damak tadı elbette var ama bazı ikililer var ki onlara 'hayır' diyecek insan zor bulunur. 'Ayrı ayrı da çok lezzetliler ama bir araya gelince de olay oluyor arkadaş!' dediğimiz efsane yiyecek içecek ikililerini sizler için listeledik. Bakın bakalım, sizin favoriniz hangisi?

1. Türk kahvesi ve lokum

1. Türk kahvesi ve lokum

Şöyle köpüklü bir Türk kahvesinin yanında muhabbetten sonra en iyi gidebilecek şey tabii ki nefis aromalı bir lokum. Çifte kavrulmuş küçük lokum türleri kahve severlerin gözdesi.

2. Rakı ile balık

2. Rakı ile balık

Uzun ve sohbetli masaların iki başrolü dersek herkesin vereceği cevap rakı ve balık olur herhalde. O sofralarda rakı balığı, balık da rakıyı arar. Hele ikisi bir araya gelince değmeyin keyfinize.

3. Filtre kahve ve cheesecake

3. Filtre kahve ve cheesecake

Günlük rutinimize yeni yeni dahil olan filtre kahvenin yanına bir dilim cheesecake'den daha çok ne yakışabilir. Ceheesecake tercihinizin meyveli ya da sade olması sizin damak tadınıza kalmış tabii ki. Eğer henüz denemediyseniz mutlaka bu ikiliye bir şans verin.

4. Simit ve çay

4. Simit ve çay

Susamlı, susamsız, pastane ya da sokak... Türü ne olursa olsun, simidin en yakın arkadaşı nedir dersek alacağımız cevap belli: Çay.

5. Kebap ve şalgam suyu

5. Kebap ve şalgam suyu

Ocakbaşı kültürünü seviyorsanız bu ikiliyi denememiş olma ihtimaliniz yok. Şalgam suyu kebabın zengin aromasını tercihen acı notaları ile daha da güzel hissettirir. Diğer ikililer kadar bilinmese de bir deneyen bir daha bırakamıyor bizden söylemesi.

6. Çiğ köfte ve ayran

6. Çiğ köfte ve ayran

Acısız çiğ köfte yenmez, e çiğ köftenin acısını da alsa alsa ayran alır. Ayranla alınan her bir ısırığın daha lezzetli geldiği gerçeğine itiraz eden olmaz herhalde.

7. Boza ile leblebi

7. Boza ile leblebi

Geldik kış gecelerinin en sevilen ikilisine. Bir avuç leblebi ve bir bardak boza ile yapılan kış geceleri sohbetinin tadını başka nerede buluruz. Sokaktan gelen 'bozaaaa' sesi sizin de kulağınıza geldi değil mi?

8. Bira ve patates kızartması

8. Bira ve patates kızartması

İster maç öncesi keyfi, ister akşam üstü atıştırmalığı olsun bu ikili gerçekten bir şahane. Aklınıza düşürmek gibi olmasın ama, bira soğuk patates de çıtırsa tadından yenmez.

Sizin favori yiyecek- içecek kombinasyonunuz ne? Yorumlarda buluşalım...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
66
43
28
16
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın