Görüş Bildir
Haberler
Lenovo, Motorola'yı satın aldı

Lenovo, Motorola'yı satın aldı

Webledik
30.01.2014 - 01:47 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 18:20

Lenovo, Motorola'yı satın aldı

Google 2011 yılı içerisinde Motorola ‘nın cep telefonu bölümünü elinde barındırdığı 10 binin üzerinde patent ile birlikte 12.5 milyar dolar a satın almıştı. Google satın alma sonrasında bekleneni yapmamış ve yeni Nexus modellerini Motorola fabrikalarında üretmeyerek firmanın değer kaybetmesine neden olmuştu.

Google ‘ın Motorola’yı patentleri için aldığı varsayımları yapılırken Çinli Lenovo firması Google’a Motorola’yı almak için 3 milyar dolar lık bir teklif sundu. Teklifin sadece Motorola’nın isim hakkı,çalışanları ve üretim tesislerini içerdiği tahmin ediliyor. Motorola’nın elinden bulundurduğu 10 binden fazla patent için Lenovo’nun girişiminin olmadığı düşünülüyor.

Google yetkilileri detaylı bir açıklama yapmasa da Motorola’nın mobil cihazlar bölümü nün 2.91 milyar dolara Lenovo’ya sattıklarını doğruladı. Ödemenin büyük bölümü nakit olarak gerçekleşecekken,750 milyon dolarlık bir kısmı ise hisse senedi olarak verilecek. Yani bu satış ile birlikte Google Lenovo’nun bir bölümünün de sahibi olmuş olacak.

Kaynak: http://webledik.com/googlemotorolayi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın