Görüş Bildir
Haberler
Laiklik Anketi: Her On Kişiden Yedisi 'Gerekli' Buluyor

Laiklik Anketi: Her On Kişiden Yedisi 'Gerekli' Buluyor

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar, yaptıkları ankette 'Laiklik gerekli mi?' sorusuna vatandaşların yüzde 69'unun 'evet' yanıtı' verdiğini aktardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de son günlerde laiklik tartışmaları yapılırken, MetroPOLL Araştırma vatandaşların konuyla ilgili düşüncesini araştırdı. Ankette vatandaşlara 'Laiklik gerekli mi? sorusu yöneltildi. 

MetroPOLL Araştırma kurucusu Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı anketin sonucuna göre, katılımcıların yüzde 69'u 'evet' derken, yüzde 26'sı 'hayır' dedi. Yüzde 5'i ise bir fikir beyan etmedi.

Ankete katılanların partilerine göre dağılımlarına bakıldığında laikliği en az destekleyenlerin AKP'liler, en fazla destekleyenlerin CHP'liler olduğu gözlemlendi. AKP seçmeninin yüzde 56'sı laikliği gerekli bulurken, bu oran CHP seçmenininde yüzde 84.

İYİ Partililerin yüzde 78'i, HDP'lilerin yüzde 72'si, MHP'lilerin yüzde 76'sı, SHP'lilerin ise 63'ü laikliğin Türkiye için gerekli olduğunu beyan etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
21
12
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Açık havada mı yapılmış anket? Hani beynine yeterli seviyede oksijen gitmemiştir, aldıkları afyonun etkisi henüz geçmemiştir o yüzden gerekli değildir gibi a... Devamını Gör

Emre

Kavramlar güzel de insanların içinde olmadıktan sonra bir anlamı yok. Tütkiye laik bir ülke değildi, artık hiç değil. İnsanlar neden bu kadar gerekli görüyor... Devamını Gör

Temuçin

Gerekli bulmayan 3 kişi de vatan haini akpliler zaten.