Görüş Bildir
Haberler
La Casa de Papel'in Bitmesiyle Boşluk Hissine Düşenleri Tatmin Edecek Benzer Konulu 21 Film

La Casa de Papel'in Bitmesiyle Boşluk Hissine Düşenleri Tatmin Edecek Benzer Konulu 21 Film

EC was here.
10.03.2018 - 12:54

Gündemde sürekli La Casa de Papel'in olması biraz sıkmış olabilir, farkındayız ama benzer konuya sahip hikâyeler de aramıyor değiliz. Diziyi sevmediyseniz bile bu tarzdaki bu filmlerin çekiciliğine karşı koymak imkansız. 🎬

Daha önce Fi'yi sevenler için benzer tarzdaki filmleri önermiştik:

Black Mirror'ı sevenleri de unutmamıştık. Sıra La Casa de Papel'de...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Çifte Soygun / Flypaper (2011)

21. Çifte Soygun / Flypaper (2011)

IMDb: 6.4

Tripp Kennedy kapanmasına yakın bir saatte yüklü bir miktarda para çekmek için bankaya gider. Fakat hemen ardından birbirinden habersiz iki farklı çete de aynı bankayı soymak için silahlar içeri girer. Tripp, banka görevlisi Kaitlin'i korumaya çalışırken bir yandan da eli silahlı iki çete arasında arabuluculuk oynar.

Çetelerden biri oldukça profesyonel görünümlü ve donanımlıyken, diğer 'çift' yüzlerinden sadece güneş gözlükleri ve hafif makineli silahlarıyla karşı tarafa meydan okurlar. Bankanın kasa sistemleri gün sonu kapanışıyla kitlenmeye başlarken, bankada kalan herkes birbirine zıt iki çetenin ortak rehinesi olacaktır.

20. Haydut / Bandits (2001)

20. Haydut / Bandits (2001)

IMDb: 6.5

Eski bir suçlu olan ve hapishaneden kaçan Joe ve en yakın arkadaşı Terry'nin hayattaki tek hayalleri Meksika'ya kaçabilecek yeterli parayı bulabilmek ve burada yeni bir yaşama başlayabilmektir. Bu hayalleri için son kez suç işleyecek olan ikili gözlerine kestirdikleri bir bankayı soymaya karar verirler, planları ise bir hayli ilginçtir. Bankada çalışan memurlardan birini işte olmadığı bir akşam rehin alan ikili, ertesi sabah memurla birlikte bankaya giderler ve böylece ilgi çekmeyeceklerdir. Her şey yolunda gider ve hırsızların yaptığı plan medya tarafından dahice bulunur. Ancak yolda karşılaştıkları bir ev kadınının sakarlığı yüzünden işler karışır.

19. Kaos / Chaos (2005)

19. Kaos / Chaos (2005)

IMDb: 6.5

Seattle’da dedektif Quentin Conners, insafsızca askıya alınmıştır. Ortağı Jason York ise Pearl Street Köprüsü’nde yapılan trajik bir silahlı saldırı sonucu rehine ve suçlunun ölmesi ardından polis kuvvetlerinden ayrılır. Rehineli bir banka soygunu esnasında Conners ilgili operasyonda göreve atanır. Bu kez ortağı da Shane Dekker olur. Lorenz önderliğindeki hırsızlar, görünürde bankadan tek bir kuruş dahi çalmazlar. Haydutları kovalarken polis ekibi, bu adamların sisteme bir virüs bıraktıklarını keşfederler. Bu yolla Kaos Teorisi ilkelerini kullanarak farklı hesaplardan bir milyar dolar çalarlar. Dahası Lorenz suç ortaklarını öldürmektedir.

18. Kusursuz Soygun / Foolproof (2003)

18. Kusursuz Soygun / Foolproof (2003)

IMDb: 6.5

Kevin, Rob ve Sam'in sıra dışı bir hobileri vardır: asla hayata geçirmedikleri kusursuz soygunlar planlamak. Leo'nun da onlara bu yüzden ihtiyacı vardır. 20 milyon dolarlık tahvillerle göz koymuştur ve bu üç 'uzman' hırsızın onları kendisi için çalmasını istemektedir. Bu riskli soygun onları korkutmaktadır. Üç arkadaş birbirlerine güvenebilecekler midir?

17. Gerçeğin Peşinde / Man on a Ledge (2012)

17. Gerçeğin Peşinde / Man on a Ledge (2012)

IMDb: 6.6

Görevden ihraç edilmiş eski bir polis olan Nick Cassidy, Manhattan'da bir otelin çatı katına çıkarak masumiyetini kanıtlamak için intihar girişiminde bulunur. Bir kadının çığlığı üzerine New York Polis Departmanı'ndan görevlendirilen bir ekip olay yerine gelir ve psikolog polis memuru Lydia Anderson, Nick'i ikna edip indirmesi için görevlendirilir. Bu arada Nick ana caddeye basınla birlikte büyük bir kalabalık toplayıp, ilgi çekmeyi de başarmıştır.

Fakat bu intihar girişimi aslında büyük bir elmas soygununu rahatça gerçekleştirmek için planlanmış bir oyundan ibarettir. Nick, haksızlığa uğrayarak görevden alındığını iddia eder; intikam planı da oldukça kurnaz ve 'sınırdadır'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Komplo / The Score (2001)

16. Komplo / The Score (2001)

IMDb: 6.8

NYC adlı caz barı işleten Nick Wells öte yandan son derece yetkin bir hırsızdır. İki farklı hayata sahip olan bu adam artık hırsızlık işlerini bırakıp tüm zamanını caz kulübüne ayırıp sevgilisiyle evlenmeyi planlamaktadır. Ancak ortağı Max'ten aldığı teklif son derece cazip gelir. Son kez bir soyguna karışmayı kabul eden Nick Wells son derece değerli bir antik asayı ele geçirmeye çalışacaktır. Asa, ülkeye illegal yollarla sokulmaya çalışılırken teşhis edilmiş ve gümrük ofisinde koruma altına alınmıştır. 

Nick, gümrükte çalışan Jackie Teller ile iş birliği yaparak bu güzide parçayı elde etmeye çalışacaktır. Ancak ortada bir sorun vardır. Birbirlerini ilk kez gören bu iki insan birbirlerine nasıl güvenecektir?

15. İtalyan İşi / The Italian Job (2003)

15. İtalyan İşi / The Italian Job (2003)

IMDb: 7.0

Film, kendi alanında kariyer sahibi diye nitelendirilebilecek bir suçlu olan Charlie Croker’ın liderliğindeki bir soyguncu çetesinin macerasını konu almaktadır. Çete, Los Angeles tarihindeki en büyük trafik sıkışıklığını yaratarak yapmayı planladıkları altın soygunu için zaman kazanmak ister. Oluşturdukları kargaşadan kendi paçalarını sıyırabilmek adına kaldırımdan gidebilecek kadar küçük olan Mini Cooper’ı kullanırlar. Hedefleri, trafik açılana dek ortadan kaybolmayı başarmaktır.

14. Al final del túnel (2016)

14. Al final del túnel (2016)

IMDb: 7.1

Joaquin (Sbaraglia) tekerlekli sandalyeye mahkum, sakince hayatını sürdüren bir adamdır. Evindeki bir odayı striptizci bir kadın (Lago) ve kız kardeşine kiralamasıyla mülayim hayatı renklenir.

Joaquin bir gece zemin katta bilgisayar tamiri yaparken, duvarın arkasından gelen belli belirsiz bir sesle irkilir ve kulağını duvara dayar. Böylelikle Galereto (Echarri) liderliğindeki bir hırsız çetesinin yandaki bankayı soymak için tünel kazdıklarını anlaması uzun sürmeyecektir. Joaquin bu soygun planını boşa çıkartmak için harekete geçer.

13. Gözcü / The Lookout (2007)

13. Gözcü / The Lookout (2007)

IMDb: 7.1

Bankada gece bekçisi olarak çalışan ve akli dengesi bozuk olan Chris, kendisine sevgi dolu ve daha iyi bir yaşam sözü veren bir adamın tuzağına düşer ve ona bankayı soymasında yardımcı olmaya ikna olur.

12. Üç Kral / Three Kings (1999)

12. Üç Kral / Three Kings (1999)

IMDb: 7.1

Körfez savaşının son demleri... Amerikan askerleri işgal edilen bir Irak sığınağında ilginç bir harita bulur. Haritanın verdiği bilgiye göre bulundukları yere oldukça yakın bir yerde paha biçilmez parçaların bulunduğu bir hazine gizlidir. Askerler, bu hazineyi bulup çalmaya karar verir. Ülkenin politik karmaşasından faydalanan askerler, ölümün kol gezdiği Irak'tan tüm altınları kaçırmaya kararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stander (2003)

11. Stander (2003)

IMDb: 7.2

Güney Afrika’da tanık olduğu toplu katliamdan etkilenen Andre Stander (Tom Jane), hayatı boyunca koruduğu sisteme baş kaldıran bir karar alır. Kanuna sırtını dönerek, bir dizi banka soygunun baş planlayıcısı olur ve ülke çapında soygunlara başlar. “Stander Çetesi” olarak nam yapan, düzinelerce banka soygunu gerçekleştirir ve her defasında daha tehlikeli ve bol kazançlı vurgunlar yapmaya başlarlar. Çetenin otoriteye olan başkaldırısı halkın gözünde onları neredeyse efsanevi birer kahraman yapar. Fakat Güney Afrika hükûmeti için bu eski polis yeni soyguncu tam bir utanç kaynağıdır ve Stander Çetesi'nin üyeleri ülkenin en çok aranan suçluları haline gelir.

10. Kırılma Noktası / Point Break (1991)

10. Kırılma Noktası / Point Break (1991)

IMDb: 7.2

Los Angeles’ta eski başkanların maskeleriyle banka soygunları yapan bir çete türemiştir. Sörfçülerden şüphelenen FBI, genç bir ajanı Johnny Utah’ı onların arasına sokar. Fakat gruba sızan Johnny, kısa zamanda karizmatik lider Bodhi’nin etkisine girer.

9. Sihirbazlar Çetesi / Now You See Me (2013)

9. Sihirbazlar Çetesi / Now You See Me (2013)

IMDb: 7.3

Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek ve izleyicilerini soymak için kullanıyorlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtıyorlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan özel FBI ajanı Dylan bu çetenin peşine düşer.

8. Banka İşi / The Bank Job (2008)

8. Banka İşi / The Bank Job (2008)

IMDb: 7.3

Eylül 1971'de, hırsızlar Londra'daki Baker Street'te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak girdiler ve milyonlarca Sterlin değerinde nakit para ve mücevherin bulunduğu kasaları yağmaladılar. Çalınanların hiçbiri bulunamadı. Kimse tutuklanmadı. Soygun sadece birkaç gün manşetlerde kaldı ve sonra Birleşik Krallık hükûmetinin basına 'D Uyarısı' yaparak susturmasıyla ortadan kalktı. Bu film, o kutularda neyin saklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hikaye, kraliyet ailesiyle bağlantıları olan cinayet, yolsuzluk ve seks skandalını kapsıyor. Bu, olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir hikaye. Politikacıların ahlaksızlık dolu belgeleri ortaya çıkmasın diye hükûmetin hırsızlar ile perde arkasında gizemli görüşmeler yapması ve tüm bu serüvene kan bulaşması filmin çekiciliğini arttırıyor.

7. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu / Fast Five (2011)

7. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu / Fast Five (2011)

IMDb: 7.3

Eski polis Brian O'Conner ve Mia Toretto, Dom’u hapisten kaçırıp özgürlüğüne kavuşturduktan sonra poslisleri atlatıp sınırı geçerler ve Rio de Janeiro’da ortaya çıkarlar. Özgürlüklerini geri almak için son bir iş daha yapmak zorunda kalan ortaklar, en iyi yarışçılardan oluşan seçkin ekiplerini bir araya getirirler. Onların ölmesini isteyen ahlaksız iş adamından kurtulmanın tek yolunun, onunla karşılaşmak olduğunu biliyorlardır. Fakat onların peşine düşen sadece bu iş adamı değildir...

Hedefini asla ıskalamayan inatçı federal ajan Luke Hobbs Dom ve Brian’ın izini sürmekle görevlendirilince, onları yakalamak için ekibiyle birlikte kapsamlı bir operasyona başlar. Şimdi Hobbs, diğerleri elini çabuk tutup onları yakalamadan önce, avını köşeye sıkıştırmak için içgüdülerine güvenmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Centilmenler Birliği / The League of Gentlemen (1960)

6. Centilmenler Birliği / The League of Gentlemen (1960)

IMDb: 7.5

Hyde, ordudan ayrıldıktan sonra büyük bir soygun planlar. Uzun süre çalışarak her şeyi en ince ayrıntısına kadar çözer. Ama bankayı soymak için bazı elemanlara ihtiyacı vardır. Kendisi gibi ordudan ayrılan bazı arkadaşlarıyla konuşup onları da yanına alır ve büyük soygun başlar.

5. Hırsızlar Şehri / The Town (2010)

5. Hırsızlar Şehri / The Town (2010)

IMDb: 7.6

Boston’da Charlestown adlı bir bölge, nesiller boyu çok sayıda hırsızlıklara sahne olmakla ünlüdür. Bu işi yapanlar da kendi aralarında aile gibi olmuşlardır. Örneğin Dough MacRay özellikle banka soygunları yapan grubun başında lider konumundadır. Görevi gereği yaşamının hiçbir yerinde insanlarla yakınlaşmamıştır çünkü birini kaybetme duygusu işine engel teşkil edecektir. Ancak hayat bazen koşulları zorlar. Son hırsızlık görevi esnasında misyon gereği banka müdiresi Claire Keesey’i rehin almak zorunda kalır. Ne var ki bu kadına beklenmedik bir biçimde bazı hisler beslemeye başlaması hırsızlar liderini alabora edecektir.

4. İçerideki Adam / Inside Man (2006)

4. İçerideki Adam / Inside Man (2006)

IMDb: 7.6

Hücrede yatan bir adam, planladığı kusursuz banka soygununu anlatarak, izleyiciyi bu soygunu seyretmeye davet eder. Olaylar zincirinin en başında her şey aslında herhangi bir hırsızlık gibi başlar. Hal böyle olunca boyacı kılığındaki soyguncular, elli kişiyi rehin aldığında polis de gerekenleri yapar. İki dedektifi bu adamlarla anlaşmak üzere görevlendirir. Ne yazık ki olaylar ilerledikçe bu dedektifler, hırsızların gerisinde kalırlar. Hızla tüm çareler tükenmeye başlar. Ortada öyle tuhaf olaylar gelişmektedir ki hırsızların esas amacının sadece bankayı soymak olmayabileceğine dair şüpheler oluşmaya başlar.

3. Ocean's 11 / Ocean's Eleven (2001)

3. Ocean's 11 / Ocean's Eleven (2001)

IMDb: 7.8

Şık ve hareketli Danny Ocean, tam bir aksiyon adamıdır. New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken bile karizmatik hırsız, bir sonraki planına son rötuşları yapmaktadır. 3 kuralı uygulayarak - kimseye zarar verme, hak etmeyen kimseden çalma ve oyunu, kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi oyna - Danny tarihteki en incelikle hazırlanmış ve sofistike kumarhane soygununun orkestra şefliğini yapacaktır.

Bir gece yarısı Danny ve özenle seçilmiş 11 adamı, Terry Benedict’in Los Angeles’da sahip olduğu üç kumarhaneden 150 milyon USD çalacaklardır. Danny’nin eski karısı Tess ile çıkmaya başlayan Terry, kuşkusuz daha fazlasını da hak etmiştir.

Danny istediği parayı ele geçirmek için hem hayatını hem de Tess ile yeniden barışma şansını riske atmaktadır. Yine de her şey Danny’nin sık elenip ince dokunmuş entrikasına uygun gelişirse iki arzusu arasında seçim yapması da gerekmeyecektir.

2. Köpeklerin Günü / Dog Day Afternoon (1975)

2. Köpeklerin Günü / Dog Day Afternoon (1975)

IMDb: 8.0

Birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili, bankada tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler. Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görme şansına erişirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995)

1. Büyük Hesaplaşma / Heat (1995)

IMDb: 8.2

Gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır.

Dizi Bonusu: Leverage (2008–2012)

Dizi Bonusu: Leverage (2008–2012)

IMDb: 7.9

Onlar, 21. yüzyılın zenginden alıp fakire veren Robin Hood'ları. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış, kalifiye soygunculardan oluşan Leverage ekibi, akıllara durgunluk veren yöntemlerle kendi adaletlerini sağlıyor. 

A Takımı, Görevimiz Tehlike gibi klasikleşmiş dizi ve filmlerin mirasyedisi olarak tanılanabilecek dizide lider Nathan Ford’un başını çektiği ekipte üçkağıtçı Sophie Gina, tetikçi Eliot, Christian Kane, hırsız Parker ve hacker Alec ile birlikte, acımasız kapitalist şirketlerden alıp hakkı yenen masumlara adalet dağıtıyor. Komplo teorileri, ajan hikayeleri, entrikalar, kısacası aksiyon dizilerinin vaat ettiği her şey Leverage’ın sürükleyici senaryosunda mevcut.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
25
19
14
13
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?