Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? E Devlet KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? E Devlet KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversite öğrencilerinin gündeminde KYK burs ve krediler var. Barınma sorunu yaşayan öğrenciler, en azından KYK’da alacağı burs ve kredilerle bir nebze olsun rahatlamak istiyor. Üniversite öğrencileri, geçtiğimiz günlerde yaptıkları KYK yurt başvurularının sonuçlarını e devlet üzerinden görebiliyor. Şimdi sıra KYK burs veya kredi başvurularına geldi. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları nasıl yapılacak? İşte milyonlarca üniversite öğrencinin yararlanacağı KYK bursları ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK yurt başvuruları, 12 Eylül itibariyle tamamlanmış ve 17 Eylül’de de açıklanmıştı. Öğrenciler, KYK yurt başvurularından sonra KYK burs başvurularını beklemeye başladı. Üniversiteliler, ‘KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?’ sorusuna cevap arıyor.

KYK BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları ekim ayında yapılması bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

KYK burs başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Başvuran adaylar, başvuru süreci tamamlanana kadar başvurularını güncelleyebilecek.

E DEVLET KYK BURS BAŞVURU EKRANI

KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın