Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? E Devlet KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? E Devlet KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan KYK yurt başvuruları sonrasında şimdi gözler KYK burs veya kredi başvurularına çevrildi. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen üniversite öğrencileri, yararlanabilecekleri burs imkanlarını araştırıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu, yükseköğretim öğrencileri geri ödemesi burs ve geri ödemeli kredi imkanı sağlıyor. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de yükseköğretim öğrencileri yaklaşık iki yıl ardan sonra yüz yüze eğitime başladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi, KYK burs ve kredi başvurularını kaçırmamak istiyor. KYK başvuruları, e devlet üzerinden yapılacak.

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları ekim ayının sonlarında yapılması bekleniyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılacak?

KYK burs ve kredi başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Öğrenciler, e devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girecek başvurularını tamamlamış olacak.

E Devlet KYK Burs Başvurusu Ekranı

KYK Burs ve Kredi Aylık Ödemesi Ne Kadar?

KYK Burs ve Kredi Aylık Ödemesi Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın