Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş'tan 'Başbakan Adayıyım' Diyen Akşener'e Gönderme: 2023'te Başbakanlık Oylanmayacak

Kurtulmuş'tan 'Başbakan Adayıyım' Diyen Akşener'e Gönderme: 2023'te Başbakanlık Oylanmayacak

Batuhan
29.09.2021 - 11:52

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Milletimizin oylarıyla referandumda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde başbakanlık için bir oylama yapılmayacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş, partisinin Ataşehir ve Ümraniye ilçe teşkilatlarının yönetim kurulu toplantılarına katılarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerine hitap eden Kurtulmuş, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ancak hedeflerine kararlı bir şekilde yürüdüğünü söyledi.

"Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti"

"Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti"

Konuşmasında muhalefetin cumhurbaşkanı adayı belirlememiş olmasına vurgu yapan Kurtulmuş, 'Bizim Cumhurbaşkanı adayımız belli. Cumhurbaşkanımızın siyasi kimliği, Türkiye'ye yaptığı hizmetler 84 milyon vatandaşımız tarafından biliniyor. Şimdi bizim karşımızdaki bloğun en temel problemiyse hala bakın bir aday belli değil. Birisi diyor ki 'Ben aday olacağım', öteki diyor ki 'Ben aday olacağım' Bir başkası, bir hanımefendi diyor ki 'Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, ben Başbakan adayı olacağım' Sonra başka isimler çıkıyor. Daha çok isimler çıkacak. İşte bu isimler arasından hangisi cumhurbaşkanı adayı olacak? Şimdi bu 'Ben başbakan olacağım' lafı da çok anlaşılır bir laf değil. Yani Türkiye'de başbakanlık sistemi çoktan geçti. Milletimizin oylarıyla referandumda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde başbakanlık için bir oylama yapılmayacak. Yani en çok oyu alan partinin genel başkanı başbakan olmayacak' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Olacak olacak merak etmeyin. Ama siz olmayacaksınız...

Mr Logical

Genel olarak öyle gibi görünüyor ama şimdi dinamiklerde ciddi değişiklikler var. Normalde hep muhafazakar olmayan muhaliflerin söylediği şeyleri kendi mahall... Devamını Gör